Ayodhya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ayodhya (Hindi: अयोध्या, Urdu: ایودھیا ; Ayodhyā Swara dengarkan ) iku kutha kuna ing India, mbiyèn kutha krajan Awadh, ing distrik Faizabad ing Uttar Pradesh. Ing carita Ramayana lan Mahabharata, Ayodhya iku kutha suci agama Hindu.

Ayodhya miturut Susastra Hindu[besut | besut sumber]

Ayodhya uga ana ing carita Ramayana minangka kutha krajan Krajaan Kosala kang dijaga ora kalah ing paprangan.[1]. Miturut Susastra Hindu, Kerajaan Kosala manggon ing sisih lor kali Gangga.[1] Krajaan kasebut duwèké keturunan Ikswaku saka Dinasti Surya, putra Maharaja Manu

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b ”Ramayana” . Oleh: I Gusti Made Widia

Referensi[besut | besut sumber]

  • “Ramayana”. Oleh: I Gusti Made Widia
  • Kakawin Ramayana
  • Goel, S. R. (2009). Hindu temples, what happened to them. New Delhi: Voice of India.
  • Narain, Harsh (1993). The Ayodhya temple-mosque dispute: Focus on Muslim sources. Delhi: Penman Publishers.
  • Elst, K. (2002). Ayodhya: The case against the temple. New Delhi: Voice of India.
  • Jain, Meenakshi (2013). Rama and Ayodhya. Delhi:Aryan Books International.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayodhya&oldid=1031315"