Ayodhya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ayodhya (Hindi: अयोध्या, Urdu: ایودھیا ; Ayodhyā Swara dengarkan ) iku salah siji kutha kuna ing India, mbiyèn ibukota Awadh, ing distrik Faizabad ing Uttar Pradesh. Ing crita Ramayana lan Mahabharata, Ayodhya iku kutha suci agama Hindu.

Ayodhya miturut Susastra Hindu[sunting | sunting sumber]

Ayodhya uga ana ing crita Ramayana minangka ibukota Krajaan Kosala kang dijaga ora kalah ing paprangan.[1]. Miturut Susastra Hindu, Kerajaan Kosala manggon ing sisih lor kali Gangga.[1] Krajaan kasebut duwèké keturunan Ikswaku saka Dinasti Surya, putra Maharaja Manu

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b ”Ramayana” . Oleh: I Gusti Made Widia

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • “Ramayana”. Oleh: I Gusti Made Widia
  • Kakawin Ramayana

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayodhya&oldid=879631"