Ayodhya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ayodhya (Hindi: अयोध्या, Urdu: ایودھیا ; Ayodhyā Swara dengarkan ) iku salah siji kutha kuna ing India, mbiyèn ibukota Awadh, ing distrik Faizabad ing Uttar Pradesh. Ing crita Ramayana lan Mahabharata, Ayodhya iku kutha suci agama Hindu.

Ayodhya miturut Susastra Hindu[sunting | Owah sumber]

Ayodhya uga ana ing crita Ramayana minangka ibukota Krajaan Kosala kang dijaga ora kalah ing paprangan.[1]. Miturut Susastra Hindu, Kerajaan Kosala manggon ing sisih lor kali Gangga.[1] Krajaan kasebut duwèké keturunan Ikswaku saka Dinasti Surya, putra Maharaja Manu

Cathetan sikil[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b ”Ramayana” . Oleh: I Gusti Made Widia

Referensi[sunting | Owah sumber]

  • “Ramayana”. Oleh: I Gusti Made Widia
  • Kakawin Ramayana
  • Goel, S. R. (2009). Hindu temples, what happened to them. New Delhi: Voice of India.
  • Narain, Harsh (1993). The Ayodhya temple-mosque dispute: Focus on Muslim sources. Delhi: Penman Publishers.
  • Elst, K. (2002). Ayodhya: The case against the temple. New Delhi: Voice of India.
  • Jain, Meenakshi (2013). Rama and Ayodhya. Delhi:Aryan Books International.

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayodhya&oldid=937658"