Michy Batshuayi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Michy Batshuayi
Michy 2017.jpg
Batshuayi main ing klub Chelsea ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Michy Batshuayi-Atunga[1]
Tanggal lair (1993-10-02) 2 Oktober 1993 (umur 26)
Papan lair Brussels, Belgium
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 23
Karir nom
2003–2005 RFC Evere
2005–2006 RUSA Schaarbeek
2006–2007 Brussels
2007–2008 Anderlecht
2008–2009 Brussels
2008–2011 Standard Liège
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2014 Standard Liège 97 (39)
2014–2016 Marseille 62 (26)
2016– Chelsea 32 (7)
Tim nasional
2012–2014 Bèlgi U21 13 (7)
2015– Bèlgi 11 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 October 2017

Michy Batshuayi-Atunga (lair 2 Oktober 1993) ya iku juru main bal-balan profésional Bèlgi sing main minangka striker kanggo klub bal-balan Chelsea F.C. lan timnas Bèlgi.[2]

Dhèwèké wiwit karièr profésional ing Liège Standard taun 2011, nyithak 44 gol ing 120 tetandhingan ing kabèh lomba. 21 gol ing Liga Pro Bèlgi 2013-14 ndadèkaké dhèwèké dadi panyithak gol paling akèh, lan nyumbangaké Ebony Shoe Award.[3] Dhèwèké banjur ditransfer menyang Marseille kanthi bayaran £ 4,5 yuta, supaya dhèwèké bisa lolos ing 2016 Coupe de France Final.[3] Ing wulan Juli 2016, dhèwèké dikontrak déning Chelsea kanthi bayaran £ 33 yuta, lan gawé gol sing menangaké Liga ing mangsa debuté.[3] Batshuayi nyétak debut internasional kanggo Bèlgi nglawan Siprus ing Maret 2015. Dhèwèké minangka bagéan saka tim sing menang ing babak final UEFA Euro 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 24 January 2018. 
  2. Michy Batshuayi(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)
  3. a b c Michy Batshuayi(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)