Michy Batshuayi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Michy Batshuayi
ENG-BEL (28).jpg
Batshuayi main ing Tim Nasional Belgia
Katerangan priangga
Jeneng dawa Michy Batshuayi-Atunga[1]
Tanggal lair (1993-10-02) 2 Oktober 1993 (umur 27)
Papan lair Brussels, Belgium
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 23
Karir nom
2003–2005 RFC Evere
2005–2006 RUSA Schaarbeek
2006–2007 Brussels
2007–2008 Anderlecht
2008–2009 Brussels
2008–2011 Standard Liège
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2014 Standard Liège 97 (39)
2014–2016 Marseille 62 (26)
2016– Chelsea 32 (7)
Borussia Dortmund(silihan)
Tim nasional
2012–2014 Bèlgi U21 13 (7)
2015– Bèlgi 11 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 October 2017

Michy Batshuayi-Atunga (lair 2 Oktober 1993) ya iku juru main bal-balan profésional Bèlgi sing main minangka striker kanggo klub bal-balan Chelsea F.C. lan timnas Bèlgi.[2]

Dhèwèké wiwit karièr profésional ing Liège Standard taun 2011, nyithak 44 gol ing 120 tetandhingan ing kabèh lomba. 21 gol ing Liga Pro Bèlgi 2013-14 ndadèkaké dhèwèké dadi panyithak gol paling akèh, lan nyumbangaké Ebony Shoe Award.[3] Dhèwèké banjur ditransfer menyang Marseille kanthi bayaran £ 4,5 yuta, supaya dhèwèké bisa lolos ing 2016 Coupe de France Final.[3] Ing wulan Juli 2016, dhèwèké dikontrak déning Chelsea kanthi bayaran £ 33 yuta, lan gawé gol sing menangaké Liga ing mangsa debuté.[3] Batshuayi nyétak debut internasional kanggo Bèlgi nglawan Siprus ing Maret 2015. Dhèwèké minangka bagéan saka tim sing menang ing babak final UEFA Euro 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Retrieved 24 January 2018.
  2. Michy Batshuayi(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)
  3. a b c Michy Batshuayi(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)