Petr Čech

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Petr Čech
Petr Čech 4486.jpg
Čech training with Chelsea
Katerangan priangga
Jeneng dawa Petr Čech[1]
Dhuwur 1,96 mèter
Posisi main Panjaga gawang
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 1
Karir nom
1989–1999 Viktoria Plzeň
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2001 Chmel Blšany 27 (0)
2001–2002 Sparta Prague 27 (0)
2002–2004 Rennes 70 (0)
2004– Chelsea 256 (0)
Tim nasional
2001–2002 Timnas Céko U21 15 (0)
2002– Céko 93 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:21, 16 May 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:45, 16 June 2012 (UTC)

Petr Čech ya iku juru main bal kang main ing posisi kiper.[2] Petr Čech lair ning Plzeň, Cekoslovakia pas tanggal 20 Mèi 1982.[3] Dhuwuré kira-kira 196 cm.[4] celukane kang liya ya iku Cechino atau Big Pete.[3] Dhèwèké turut ngréwangi Chelsea FC ngintokaké 2 gelar juwara Liga Utama Inggris 2005 lan 2006, karo Piala Carling ning taun 2005.[3] Dhèwèké uga dadi kiper utama ning timnas Républik Ceko.[3] Petr Cech wiwit karir ana ing Chelsea saka kepelatihane Jose Mourinho.[5] Petr Cech dituku saka klub Liga Perancis ning taun 2004 regané kira-kira 6 yuta Pounds, pisanané Petr Cech namung dadi kiper cadangan Carlo Cudicini namung soyo saya suwé dhèwèké bisa nyisihaké posisiné Carlo Cudicini saka ngisor mistar utama The Bluess.[3] Ning tanggal 5 Maret 2005, Čech bisa nyiptakaké rékor anyar ning Premiership ya iku 1.025 menit ora kebobolan.[3] Nanging cathetan iku bisa dikalahaké kiper Manchester United, Edwin van der Sar.[3] Petr Cech tau ngalami kaanan parah ya iku balung cumplung kropok pas tabrakan karo Stephen Hunt, wektu Chelsea tanding karo klub Reading.[3] Ing 14 oktober 2006, kedadèyan iku nggawé dhèwèké nganggo helm pelindung wektu chelsea tanding ning lapangan.[3] Kadadèyan iku arep nggawé dhèwèké kélangan nyawa ninggaalké trauma abot marang dhèwèké.[3] Petr Cech duwé bojo kang kewarganagaraane Ceko uga ya iku Martina Čechová, saka nikahé karo Martina Čechová duwé loro anak ya iku Adela dan Damian.[3]

Petr Cech Dadi Pemain Paling Apik Ning Chelsea FC taun 2010-2011[besut | besut sumber]

Petr Cech nggabung karo Chelsea saka taun 2004 saka Rannes, saka iku Chelsea saingan karo tim-tim papan ndhuwur Liga Inggris kanggo ngrebut tatah juara.[6] Ora akèh kiper kang bisa ngintokke penghargaan kaya Petr Cech ning Chelsea FC mligi.[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

Chelsea[besut | besut sumber]

Internasional[besut | besut sumber]

  • Kajuaraan Bal-balan UEFA U21: 2002

Individual[besut | besut sumber]

  • Panjaga Gawang Paling Apik Ligue 1: 2003–04
  • PFA Team of the Year: 2005
  • Penjaga Gawang Paling Apik ing Donya versi IFFHS: 2005, 2011
  • Barclays Golden Glove: 2004–05, 2009–10
  • FA Premier League Player of the Month: March 2007
  • Pemain Bal-balan Républik Ceko Paling Apik: 2005, 2008, 2009, 2010
  • Golden Ball (Czech): 2005, 2006, 2007, 2008,[7] 2010.
  • Penjaga Gawang Terbaik UEFA: 2005, 2007
  • UEFA Club Football Awards Best Goalkeeper:2003, 2005, 2007, 2008
  • ESM Team of the Year: 2004–05, 2005–06, 2006–07, 2007–08
  • World Football Challenge: 2009
  • Chelsea Player of the Year: 2010-2011
  • Chelsea Special Achievement Award: 2006-07 (Diwenehake amarga kasil mari saka lara ing sirah sajeroning ngadepi (lawan) Reading Oktober 2006)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J., ed. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. k. 113. ISBN 1-85291-665-6. 
  2. a b www.transfermarkt.co.uk (diakses tanggal 8 Mèi 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. a b c d e f g h i j k www.bola.net (diakses tanggal 8 Mèi cbvhh2011)
  4. www.bestsportspicture.com (diakses tanggal 8 Mèi cbvhh2011)
  5. www.cfcnet.co.uk (diakses tanggal 8 Mèi 2011)
  6. www.metrotvnews.com (diakses tanggal 8 Mèi cbvhh2011)
  7. "Čech voted Czech player of the year", uefa.com, 2 Maret 2010.