Diego Costa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Costa main kanggo Chelsea ing 2015

Diego da Silva Costa (Pangucap cara Spanyol: [ˈdjeɣo ða ˈsilβa ˈkosta], Portuguese: [ˈdʒjeɡu dɐ ˈsiwvɐ ˈkɔstɐ]; lair ing Brasil, 7 Oktober 1988), iku juru main bal sing main dadi penyerang kanggo klub Chelsea lan tim nagara sepanyol. Costa diarani salah siji juru main bal berbakat kang gadhah kawasisan kanggo nyéthak gol lan luwes uga ulet njaga bal. [1][2][3]

Costa asliné wargi nagara Brasil nanging dadi wargi nagara Sepanyol sawisé main 7 taun ing La Liga. Costa wis main pindho kanggo tim nasional Berasil, nanging ing 2013 dhèké milih ganti kewarganegaraan lan main kanggo tim nasional Sepanyol. Ing Maret 2014 Costa main pisanan kanggo tim nasional Sepanyol, uga kalebu tim utama Sepanyol wonten FIFA World Cup 2014.

Statistik [besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Bèker Éropah Jumlah
Tingkat Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol
Penafiel 2006–07 Liga de Honra 13 5 1 0 14 5
Braga 2006–07 Primeira Liga 6 0 1 0 2[lower-alpha 1] 1 9 1
Celta 2007–08 Segunda División 30 6 1 0 31 6
Albacete 2008–09 35 10 1 0 36 10
Valladolid 2009–10 La Liga 34 8 2 1 36 9
Atlético Madrid 2010–11 28 6 5 1 6
1 39 8
Rayo Vallecano 2011–12 16 10 0 0 16 10
Atlético Madrid 2012–13 31 10 8 8 5[lower-alpha 1] 2 44 20
2013–14 35 27 8[lower-alpha 2] 1 9Flag of Luxembourg Luxembourg 8 52 36
Jumlah 94 43 21 10 20 11 135 64
Chelsea 2014–15 Premier League 26 20 4 1 7[lower-alpha 3] 0 37 21
2015–16 28 12 5 2 8[lower-alpha 3] 2 41 16
Jumlah 54 32 9 3 15 2 78 37
Jumlah Kabèh 276 110 33 11 35 14 344 139

Negara[besut | besut sumber]

Berasil
Taun Main Gol
2013 2 0
Jumlah 2 0
Sepanyol
Taun Main Gol
2014 7 1
2015 3 0
Jumlah 10 1

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Miller, Nick (21 September 2015). "Diego Costa, Luis Suarez and Pepe among football's wind-up merchants". ESPN FC. Dijupuk 21 September 2015. 
  2. "Diego Costa 'likes to cheat' - Chelsea defender Kurt Zouma". ESPN FC. 21 September 2015. Dijupuk 21 September 2015. 
  3. "Diego Costa must learn respect – Everton boss Roberto Martinez". BBC Sport. 30 August 2014. Dijupuk 31 August 2014. 


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana