Ivan Rakitić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ivan Rakitić
Ivan Rakitić (cropped).jpg
Rakitić ing Tim Nasional Kroasia Taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ivan Rakitić[1]
Tanggal lair (1988-03-10) 10 Maret 1988 (umur 32)
Papan lair Rheinfelden[2], Swiss
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)[3]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 4
Karir nom
1992–1995 Möhlin-Riburg
1995–2005 Basel
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2007 Basel 34 (11)
2007–2011 Schalke 04 97 (12)
2011–2014 Sevilla 117 (27)
2014–2020 Barcelona 117 (20)
2020–saiki Sevilla
Tim nasional
2006–2007 Swis U21 4 (1)
2009–2010 Kroasia U21 4 (2)
2007–saiki Kroasia 88 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:00, 02 Sèptèember 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 02 Sèptèember 2020

Ivan Rakitić (lair 10 Maret 1988) inggih punika juru main bal-balan profésional saking Kroasia ingkang gadhah posisi minangka gelandhang serang. Rakitić samenika main ing klub Spanyol FC Barcelona lan Timnas Kroasia.[1][4] Rakitić miwiti karir profésionalipun ing Basel ngantos kalih mangsa, lajeng pindhah dhateng Schalke 04 ngantos tigang mangsa.[5] Rakitić lajeng pindhah dhateng Sevilla ing wulan Januari 2011.[5] Kalih taun salajengipun, Rakitić dipunutus dados kaptén tim lan saged menangaken Sevilla ing Piala UEFA.[5]

Wulan Juni 2014, FC Barcelona lan Sevilla nyarujuki transferipun Rakitić.[5] Ing mangsa pertama sareng FC Barcelona, piyambakipun saged mbiyantu tim pikantuk treble winner inggih punika juwara La Liga, Copa del Rey, lan Liga Champions.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(in Indonésia) Ivan Rakitić

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b FIFA World Cup Brazil: List of Players(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  2. munzinger.de
  3. Ivan Rakitic, Ivan Rakitić profile(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  4. Rakitic(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  5. a b c d e Ivan Rakitic, Pemain Baru Barcelona(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)