Marco Asensio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marco Asensio
Marco Asensio, UEFA U21 2017 c.jpg
Asensio wekdal main ing timnas Spanyol U17
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marco Asensio Willemsen[1]
Tanggal lair (1996-01-21) 21 Januari 1996 (umur 22)[1]
Papan lair Palma, Spain
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Attacking midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 20
Karir nom
2003–2006 Platges de Calvià
2006–2013 Mallorca
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2014 Mallorca B 14 (3)
2013–2014 Mallorca 37 (4)
2014– Real Madrid 37 (7)
2014–2015Mallorca (loan) 19 (3)
2015–2016Espanyol (loan) 34 (4)
Tim nasional
2012 Spanyol U16 2 (0)
2014–2015 Spanyol U19 12 (8)
2015–2017 Spanyol U21 18 (7)
2016– Spanyol 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Marco Asensio Willemsen (born 21 January 1996) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional Spanyol minangka gelandhang serang ingkang samenika main ing klub Real Madrid lan Tim Nasional Bal-balan Spanyol.[2]

Lair ing Palma, Majorca, KapuloanBalearic saking ibu trah Walanda lan bapak Spanyol,[3] Asensio gabung kaliyan klub RCD Mallorca ing taun 2006 saking klub CF Platges de Calvià.[4] Ibunipun ingkang asma Maria Willemsen, tilar donya amargi gerah kangker wekdal Asensio umur 15 taun.[4]

Karir klub[besut | besut sumber]

Mallorca[besut | besut sumber]

Sasampunipun nimba ilmu ing Real Madrid lan FC Barcelona, ​ Asensio miwiti debut senior ing klub Mallorca mangsa 2013-14 ing liga Tercera División.[5] Sanajan taksih junior ing tim; tanggal 27 Oktober 2013 Asensio main kanthi saé kanggé tim utama Mallorca, main enem menit terakhir wekdal kalah 1-3 mengsah Recreativo de Huelva kanggé kejuwaraan Segunda División.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c title=FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF|publisher=FIFA.com(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  2. ^ title=FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  3. ^ title=Seguido desde hace meses por la élite europea(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  4. ^ a b title=Asensio no pudo contener las lágrimas al recordar a su madre(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  5. ^ title=Madrid Barca pugnan Asensio(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]
  6. ^ title=Linares reafirma el liderato del Decano(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)]