José Ignacio Fernández Iglesias

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Nacho
Ukr-Spain2015 (5).jpg
Nacho main kanggé Tim Nasional Spanyol ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa José Ignacio Fernández Iglesias[1]
Tanggal lair (1990-01-18) 18 Januari 1990 (umur 28)[1]
Papan lair Madrid, Spain
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 6
Karir nom
1999–2001 AD Complutense
2001–2009 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2013 Real Madrid B 111 (4)
2011– Real Madrid 94 (4)
Tim nasional
2005 Spanyol U16 1 (0)
2006–2007 Spanyol U17 11 (0)
2008–2009 Spanyol U19 9 (2)
2011–2013 Spanyol U21 6 (0)
2013– Spanyol 14 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13:55, 23 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

José Ignacio Fernández Iglesias alias Nacho (lair ing Madrid, 18 Januari 1990; umur 28 taun) inggih punika juru main bal-balan profésional Spanyol ingkang samenika main ing klub Real Madrid CF minangka bek tengah.[2] Piyambakipun kalebet prodhuk asli akadhemi Real Madrid.[2] Nacho nggabung kaliyan pelatian sistem junior Real Madrid wekdal umur 11 taun.[2] Wekdal tanggal 2 Sèptèmber 2012, manajer utami Real Madrid Jose Mourinho ngumumaken bilih Nacho, Álvaro Morata lan Jesús Fernández Collado dipunpromosikaken dhateng tim utami.[2] Nacho resmi main ing tim Real Madrid wekdal wiwitan mangsa 2013-14 lan pikantuk kaos kanthi nomer punggung 18 ingkang rumiyin dipunagem Raúl Albiol.[2]

Nacho naté main kanggé Tim Nasional Spanyol U-16, U-17, U-19, lan U-21.[2] Nacho sempet main ing pertandhingan UEFA European U-17 Football Championship 2007 lan Piala Dunia FIFA U-17 kanggé Tim Nasional Spanyol U-17.[2] Nacho ugi main ing liga UEFA European U-21 Football Championship 2013 kanggé Tim Nasional Spanyol U-21.[2] Wekdal tanggal 2 Sèptèmber 2012 Nacho main kanggé Tim Nasional Spanyol ing pertandhingan mengsah Swiss nggantosaken Iñigo Martínez.[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Jose Fernandez Iglesias

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  2. a b c d e f g h i Nacho Fernandes(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)