Álvaro Morata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Álvaro Morata
Leicester 1 Chelsea 2 (37139292475).jpg
Morata main ing klub Chelsea ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Álvaro Borja Morata Martín[1]
Tanggal lair (1992-10-23) 23 Oktober 1992 (umur 26)[2]
Papan lair Madrid, Spanyol
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 9
Karir nom
2005–2007 Atlético Madrid
2007–2008 Getafe
2008–2010 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2013 Real Madrid B 83 (45)
2010–2014 Real Madrid 37 (10)
2014–2016 Juventus 63 (15)
2016–2017 Real Madrid 26 (15)
2017– Chelsea 19 (10)
Tim nasional
2009 Spanyol U17 6 (2)
2010 Spanyol U18 2 (3)
2010–2012 Spanyol U19 13 (11)
2013–2014 Spanyol U21 13 (13)
2014– Spain 23 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 4 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 November 2017

Álvaro Borja Morata Martín (pangucap cara Spanyol: [ˈalβaɾo moˈɾata]; lair 23 Oktober 1992) inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Spanyol ingkang main ing posisi panyerang utawi striker ing klub Liga Primer Inggris klub Chelsea lan Tim Nasional Bal Spanyol.[3] Piyambakipun miwiti karir ing klub Real Madrid, debut ing tim senior taun 2010 lan main ping 52 tetandhingan 11 gol, naté menangaken juwara Liga Champions taun 2014. Piyambakipun pindhah dhateng klub Juventus kanthi regi transfer 20 yuta euro ing taun 2014. Ing klub punika Morata menangaken kalih titel juwara Juwara Serie A lan Coppa Italia. Morata wangsul malih dhateng klub Real Madrid kanthi regi transfer 30 yuta euro. Ing Real Madrid Morata menangaken juwara La Liga taun 2016-2017 lan Liga Champions 2016-2017 sadèrèngipun pindhah dhateng klub Chelsea ing taun 2017 kanthi regi transfer 58 yuta euro.[4] Karir internasional Morata ing tim nasional Spanyol dipunwiwiti wekdal main ing Piala Donya U-17 ing Nigeria lan nyithak kalih gol ing sekawan pertandhingan.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Profil Alvaro Morata

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Álvaro Morata". Soccerway. Perform Group. Dijupuk 11 January 2018. 
  2. a b "Álvaro Morata". Premier League. Dijupuk 11 January 2018. 
  3. a b Morata(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)
  4. Morata, ujung tombak Real Madrid, gabung ke Chelsea(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)