Dani Ceballos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dani Ceballos
Ceballos 15001.jpg
Ceballos wekdal taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Daniel Ceballos Fernández[1]
Tanggal lair (1996-08-07) 7 Agustus 1996 (umur 23)[1]
Papan lair Utrera, Spain
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 24
Karir nom
2004–2009 Sevilla
2009–2011 Utrera
2011–2014 Betis
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2017 Betis 98 (7)
2014 Betis B 4 (0)
2017–2019 Real Madrid 6 (2)
2019–saiki Arsenal
Tim nasional
2014–2015 Spanyol U19 13 (0)
2015– Spanyol U21 22 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 9 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Daniel "Dani" Ceballos Fernández (pangucap cara Spanyol: [ˈdani θeˈβaʎos]; (lair ing Utrera, Spanyol, 7 Novèmber 1996; umur 23 taun) inggih punika juru main bal-balan profésional Spanyol ingkang main kanggé klub Real Madrid minangka gelandhang tengah.[1] Anangin saiki dipun sewa kaliyan klub Inggris Arsenal.

Lair ing Utrera, Provinsi Sevilla, Ceballos gabung kaliyan sekolah bal-balan junior Sevilla FC ing taun 2004 wekdal umur 8 taun, nanging nembe dipunrilis resmi ing taun 2009 amargi masalah bronkitis kronis.[3] Piyambakipun lajeng main ing papan kelairanipun ing CD Utrera, lan namataken pendidikanipun ing Real Betis sasampunipun napakasmani pasurujukan ing taun 2011[4]; piyambakipun napakasmani kontrak profésional kaliyan klub ingkang pungkasan wekdal tanggal 22 februari 2014, wekdal taksih junior.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Profil Dani Ceballos

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  2. D. Ceballos(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  3. Nike', la perla que brilla en el Betis y dejó escapar el Sevilla (dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  4. Ceballos, las lágrimas de una madre por un sueño(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  5. El Betis ata a una joya con alma de entrenador(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)