Laurent Koscielny

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Laurent Koscielny
1 laurent koscielny 2015.jpg
Koscielny main ing klub Arsenal taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Laurent Koscielny[1]
Tanggal lair (1985-09-10) 10 Sèptèmber 1985 (umur 34)
Papan lair Tulle, Perancis
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)[2]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 6
Karir nom
1993–1995 Tulle Corrèze
1995–1997 Brive
1997–1998 Tulle Corrèze
1998–2002 Brive
2002–2003 Limoges
2003–2004 Guingamp
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2007 Guingamp 41 (0)
2007–2009 Tours 67 (6)
2009–2010 Lorient 35 (3)
2010– Arsenal 231 (17)
Tim nasional
2011– Perancis 50 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:28, 31 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 November 2017

Laurent Koscielny (pocaping cara Prancis: [loʁɑ̃ kosjɛlɲi]; lair 10 Sèptèmber 1985) inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Perancis ingkang main minangka posisi bèg kanggé klub Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Perancis.[3] Piyambakipun dados wakil kaptèn ing Arsenal.[3] Wekdal taun 2004 Koscielny gabung kaliyan klub En Avant de Guingamp, tim ingkang sampun ngasilaken juru main bal kados Didier Drogba lan Florent Malouda.[4] Piyambakipun asring main minangka bèg tengen ing 46 pertandhingan ing taun 2004 ngantos 2007 sadèrèngipun nggabung kaliyan klub Tours FC.[4]

Wekdal mangsa 2008-2009, Koscielny kasil nyithak gangsal gol ing 34 pertandhingan liga kanggé Tours FC. Tanggal 16 Juni 2009, piyambakipun napaksamani kontrak sekawan taun kaliyan FC Lorent kanthi béya transfer 1,7 yuta Éuro.[4] Setunggal mangsa ing Lorent, piyambakipun kasil nyithak 3 gol ing 35 pertandhingan.[4] Tanggal 7 Maret 2009 Koscielny nyithak gol pertama ing Ligue 1 wekdal pertandhingan mengsah Olympique Marseille ing Stadhion Velodrome wekdal menit ke 65.[4] Pertandhingan kasebat imbang 1-1.[4] Tanggal 7 Juli 2010 Koscielny nyawiji kaliyan klub saking Inggris, Arsenal, kanthi béya transfer 8,45 yuta Éuro lan pikantuk nomer pundhak enem ingkang sadèrèngipun dipunagem Philippe Senderos.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League Squad Numbers 2013/14". Premier League. 12 January 2018. Diarsip saka sing asli ing 12 January 2018. Dijupuk 12 January 2018. 
  2. "Player Profile: Laurent Koscielny". Premier League. Dijupuk 18 January 2018. 
  3. a b Laurent Koscielny(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  4. a b c d e f g Laurent Koscielny(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)