Santi Cazorla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Santi Cazorla
Santi Cazorla, 2012-08-18 (cropped).jpg
Cazorla main kanggo Arsenal taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Santiago Cazorla González
Tanggal lair (1984-12-13) 13 Dhésèmber 1984 (umur 34)
Papan lair Llanera, Spain
Dhuwur 1.68 m (5 ft 6 in)[1]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 19
Karir nom
1992–1996 Covadonga
1996–2003 Oviedo
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2004 Villarreal B 40 (4)
2003–2006 Villarreal 54 (2)
2006–2007 Recreativo 34 (7)
2007–2011 Villarreal 127 (23)
2011–2012 Málaga 38 (9)
2012– Arsenal 125 (25)
Tim nasional
2004–2006 Spain U21 7 (0)
2008– Spain 77 (14)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Santiago "Santi" Cazorla González (lair ing Llanera, 13 Dhésèmber 1984; umur 34 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Spanyol sing main kanggo klub Arsenal ndhik posisi glandhang.[2][3]

Piyambaké kawentar amarga kacepetané lan kamampuané kanggo ngubah irama permainan.[4] Piyambaké ngentèkaké sabagian karir profesionalé karo Villarreal. Piyambaké wis nglakoni 253 tetandhingan karo tim kuwi lan bisa gawé 39 gol ndhik La Liga.

Cazorla tau gabung karo tim Spanyol ndhik Euro 2008 lan 2012. Piyambaké uga tau mbiantu tim nasional menangné keloro turnamen kuwi.

Ndèk tanggal 7 Agustus 2012, piyambaké resmi nandatangani kontrak sing suwé karo Arsenal ndhik Premier League.[5] Piyambaké dadi juru main ketelu sing dikontrak karo Arsene Wenger ndhik mangsa panas wektu kuwi sawisé Lukas Podolski teka Jerman lan Olivier Giroud teka Perancis.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Santi Cazorla". UEFA.com. Dijupuk 22 August 2013. 
  2. Cazorla: Malaga move close; ESPN Soccernet, 26 July 2011
  3. Malaga signs Santi Cazorla from Villarreal; Sports Illustrated, 26 July 2011
  4. La chispa de 'Paquirrín' (The pizazz of 'Paquirrín'); El País (ing basa Spanyol)
  5. "Arsenal sign Spain midfielder Santi Cazorla". Arsenal F.C. 7 August 2012. Dijupuk 7 August 2012.