Unai Emery

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Unai Emery
Sev tren 2016 (3).jpg
Emery with Sevilla in 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Unai Emery Etxegoien[1]
Tanggal lair (1971-11-03) 3 Novèmber 1971 (umur 47)[1]
Papan lair Hondarribia, Spain
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Karir nom
1986–1990[2] Real Sociedad
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1990–1995 Real Sociedad B 89 (7)
1995–1996 Real Sociedad 5 (1)
1996–2000 Toledo 126 (2)
2000–2002 Racing Ferrol 61 (7)
2002–2003 Leganés 28 (0)
2003–2004 Lorca Deportiva 30 (1)
Gunggung 339 (18)
Tim dikemunah
2005–2006 Lorca Deportiva
2006–2008 Almería
2008–2012 Valencia
2012 Spartak Moscow
2013–2016 Sevilla
2016–2018 Paris Saint-Germain
2018- Arsenal

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Unai Emery Etxegoien (Cithakan:IPA-eu; lair tanggal 3 Novèmber 1971) ya iku mènèjer bal-balan Spanyol lan mantan pamain bal-balan. Dhèwèké saiki dadi mènèjer klub Arsenal.

Sasampunipun main karir main wonten ing Segunda División Spanyol, piyambakipun dados mènèjer nalika taun 2005, miwiti kaliyan Lorca lan Almería sadèrèngipun nglampahi tigang taun kaliyan Valencia CF lan ngetokaken tim kasebut wonten ing tiga klasemen ing La Liga.

Sasampunipun mandhap ing Spartak Moskow, Emery pindhah dhateng Sevilla ing taun 2013, lan mimpin klub kasebut kanthi telung klasemèn kamenangan Liga Europa sadurungé nerusaké ing Paris Saint-Germain ing taun 2016, ing pundi piyambakipun menang tiga gelar ing taun kapisan.[3]

Awal umur & karier main[besut | besut sumber]

Emery lair ing Hondarribia, Gipuzkoa, Negara Basque.[4][5] Bapaké lan simbah kakungé, asmané Juan lan Antonio, uga dadi pemain bal, dadi kiper. Tilas muncul kanggo sawetara klub ing peringkat kapindho, nalika tim kasebut gabung karo Real Unión ing divisi puncak.[6][7] Paklik Emery, Román, main minangka glandhang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Emery: Unai Emery Etxegoien: Manager". BDFutbol. Dijupuk 21 December 2017. 
  2. "Emery: "¿La Real? Me debo al Sevilla, pero mis orígenes no los olvido"" [Real? I owe much to Sevilla, but I haven't forgotten my origins] (ing basa Spanish). Cadena SER. 29 May 2015. Dijupuk 30 January 2018. 
  3. Rémi Dupré (28 May 2017). "Football: vers une deuxième saison au PSG pour l’entraîneur Unai Emery?" [Football: second season in sight at PSG for coach Unai Emery?]. Le Monde (ing basa French). Dijupuk 30 January 2018. 
  4. "El incordio de Hondarribia" [The nuisance from Hondarribia]. El País (ing basa Spanish). 18 September 2012. Dijupuk 30 January 2018. 
  5. "Emery, de Hondarribia a pelear por la Champions" [Emery, from Hondarribia to fighting for the Champions]. El Diario Vasco (ing basa Spanish). 7 March 2017. Dijupuk 30 January 2018. 
  6. "Emery: hijo de portero, padre de entrenador" [Emery: son of a goalkeeper, father of a coach]. La Nueva España (ing basa Spanish). 5 June 2010. Dijupuk 30 January 2018. 
  7. "Muere el padre de Unai Emery" [The father of Unai Emery dies]. Marca (ing basa Spanish). 10 May 2015. Dijupuk 30 January 2018.