Jack Wilshere

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jack Wilshere
Jack Wilshere warm up - 12 Feb 2014 (cropped).jpg
Wilshere pemanasan ing klub Arsenal taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jack Andrew Garry Wilshere
Tanggal lair (1992-01-01) 1 Januari 1992 (umur 27)[1]
Papan lair Stevenage, Inggris
Dhuwur 5 ft 8 in (1.72 m)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
West Ham United
Karir nom
2001 Luton Town
2001–2008 Arsenal
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2018 Arsenal 116 (7)
2010Bolton Wanderers (loan) 14 (1)
2016–2017Bournemouth (loan) 27 (0)
2018- West Ham United
Tim nasional
2006–2007 Inggris U16 2 (0)
2007–2009 Inggris U17 9 (0)
2009 Inggris U19 1 (0)
2009 Inggris U21 7 (0)
2010– Inggris 34 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:58, 3 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:58, 3 January 2018 (UTC)

Jack Andrew Garry Wilshere (/ˈwɪlʃər/; lair 1 Januari 1992) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Inggris ingkang main minangka gelandhang, lan samenika main ing klub West Ham United lan Tim Nasional Bal-balan Inggris.[3]

Wilshere ngudi ngèlmu bal ing Akadhemi Bal Arsenal. Amargi penampilanipun ingkang imprèsif, piyambakipun kapilih ing klub enèm, lan damel dhebut kawitan ing taun 2008 ing umur 16 taun, 256 dinten.[4] Wilshere naté kapilih dados juru main enèm paling saé miturut PFA 2010-2011, juru main Arsenal of the year, kapilih déning para pandemen (fans) amargi performanipun ing klub Arsenal taun 2010-2011.[4]

Karir Wilshere ing Tim Nasional Inggris, dipunwiwiti ing U-16, U-17, U-19, lan U-21.[4] Wilshere debut ing tim senior nalika tetandhingan mengsah Tim Nasional Bal-balan Hungaria nalika umuripun 18 taun, 222 dinten, ndadosaken Wilshere peringkat 12 juru main paling eném ingkang mbaeéla tim senior Inggris.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 440. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Jack Wilshere: Overview". Premier League. Dijupuk 11 January 2018. 
  3. "Jack Wilshere - Player Profile 17/18" (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  4. a b c d "Jack Wilshere - Bola.net". Bola.net. Dijupuk 2018-01-17.