Jack Wilshere

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jack Wilshere
Jack Wilshere 2018.jpg
Wilshere ing klub Arsenal taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jack Andrew Garry Wilshere
Tanggal lair (1992-01-01) 1 Januari 1992 (umur 28)[1]
Papan lair Stevenage, Inggris
Dhuwur 5 ft 8 in (1.72 m)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
West Ham United
Karir nom
2001 Luton Town
2001–2008 Arsenal
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2018 Arsenal 116 (7)
2010Bolton Wanderers (loan) 14 (1)
2016–2017Bournemouth (loan) 27 (0)
2018- West Ham United
Tim nasional
2006–2007 Inggris U16 2 (0)
2007–2009 Inggris U17 9 (0)
2009 Inggris U19 1 (0)
2009 Inggris U21 7 (0)
2010– Inggris 34 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:58, 3 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:58, 3 January 2018 (UTC)

Jack Andrew Garry Wilshere (/ˈwɪlʃər/; lair 1 Januari 1992) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Inggris ingkang main minangka gelandhang, lan samenika main ing klub West Ham United lan Tim Nasional Bal-balan Inggris.[3]

Wilshere ngudi ngèlmu bal ing Akadhemi Bal Arsenal. Amargi penampilanipun ingkang imprèsif, piyambakipun kapilih ing klub enèm, lan damel dhebut kawitan ing taun 2008 ing umur 16 taun, 256 dinten.[4] Wilshere naté kapilih dados juru main enèm paling saé miturut PFA 2010-2011, juru main Arsenal of the year, kapilih déning para pandemen (fans) amargi performanipun ing klub Arsenal taun 2010-2011.[4]

Karir Wilshere ing Tim Nasional Inggris, dipunwiwiti ing U-16, U-17, U-19, lan U-21.[4] Wilshere debut ing tim senior nalika tetandhingan mengsah Tim Nasional Bal-balan Hungaria nalika umuripun 18 taun, 222 dinten, ndadosaken Wilshere peringkat 12 juru main paling eném ingkang mbaeéla tim senior Inggris.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 440. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Jack Wilshere: Overview". Premier League. Dijupuk 11 January 2018. 
  3. "Jack Wilshere - Player Profile 17/18" (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-17. 
  4. a b c d "Jack Wilshere - Bola.net". Bola.net. Dijupuk 2018-01-17.