Arsène Wenger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arsène Wenger
Arsene-Wenger.jpg
Pambiwara Pribadi
Jeneng jangkep Arsène Wenger
Tanggal kalaheran (1949-10-22) 22 Oktober 1949 (umur 66)
Tlatah kalaheran Strasbourg, Perancis
Dhuwur 193 m (633 ft 2.4 in)
Informasi klub
Klub mangsa iki Arsenal (manajer)
Karier senior*
Taun Tim Tampil (Gol)
1973-1975
1975-1978
1978-1981
FC Mulhouse
ASPV Strasbourg
RC Strasbourg
39 (7)
80 (20)
11 (0)[1]
Kepelatihan
1984-1987
1987-1994
1994-1996
1996-sekarang
AS Nancy
AS Monaco
Nagoya Grampus Eight
Arsenal
  • Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik .


Arsène Wenger (lair ing Strasbourg, 22 Oktober 1949; umur 66 taun) ya iku pelatih sing nduwé kewarganagaraan Perancis. Pelatih sing dijuluki minangka The Professor iki saiki nglatih Arsenal F.C. wiwit tanggal 30 September 1996. Dikenal amarga kapinterané nalika ndeleng potensi pemain enom sing nduwé bakat kurang terkenal ing kompetisi Éropah lan molès para pemain dadi pemain sing bisa terkenal. Wenger nduwèni kapinteran kanggo ngendika ing 6 basa : Prancis, Inggris, Jerman, Italia, Spanyol dan Jepang.

Statistik Kapelatihan[besut | besut sumber]

Manager[besut | besut sumber]

Per 21 Desember 2011.[2]
Tim Sejak Hingga Rekor
M M S[nb 1] K %
Nancy-Lorraine 1984 1987 &&&&&&&&&&&&0114.&&&&&0114 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 &&&&&&&&&&&&&051.&&&&&051 &&&&&&&&&&&&&028.95000028,95
Monaco 1987 1995 &&&&&&&&&&&&0266.&&&&&0266 &&&&&&&&&&&&0130.&&&&&0130 &&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 &&&&&&&&&&&&&083.&&&&&083 &&&&&&&&&&&&&048.87000048,87
Nagoya Grampus Eight 1995 1996 &&&&&&&&&&&&&056.&&&&&056 &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 &&&&&&&&&&&&&&00.&&&&&00 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 &&&&&&&&&&&&&067.86000067,86
Arsenal 30 September 1996 Kini &&&&&&&&&&&&0875.&&&&&0875 &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500 &&&&&&&&&&&&0210.&&&&&0210 &&&&&&&&&&&&0165.&&&&&0165 &&&&&&&&&&&&&057.14000057,14
Total &&&&&&&&&&&01311.&&&&&01.311 &&&&&&&&&&&&0701.&&&&&0701 &&&&&&&&&&&&0293.&&&&&0293 &&&&&&&&&&&&0317.&&&&&0317 &&&&&&&&&&&&&053.47000053,47
Catatan
  1. ^ Nalika Wenger nglatih ing Jepang, saben pertandhingan J-League ora oleh ramoung kanthi kasil seri/imbang. Menawa skor imbang sawise 90 menit, kasil pertandhingan ditentokake kanthi babak perpanjangan wektu lan adu penalti.

[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Arsène Wenger profile". Racingstub, unofficial RC Strasbourg site. 
  2. ^ "Arsene Wenger's managerial career". Racing Post. Dijupuk 2 November 2009. 
  3. ^ "League Information". EAFF. Dijupuk 22 December 2011. 

Pranala luar[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arsène_Wenger&oldid=1086666"