Arsène Wenger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arsène Wenger
Arsene-Wenger.jpg
Pambiwara Pribadi
Jeneng jangkep Arsène Wenger
Tanggal kalaheran 22 Oktober 1949 (umur 64)
Tlatah kalaheran Strasbourg, Perancis
Dhuwur 1.93 m (6 ft 4 in)
Informasi klub
Klub mangsa iki Arsenal (manajer)
Karier senior*
Taun Tim Tampil (Gol)
1973-1975
1975-1978
1978-1981
FC Mulhouse
ASPV Strasbourg
RC Strasbourg
39 (7)
80 (20)
11 (0)[1]
Kepelatihan
1984-1987
1987-1994
1994-1996
1996-sekarang
AS Nancy
AS Monaco
Nagoya Grampus Eight
Arsenal
* Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik .


Arsène Wenger (lair ing Strasbourg, 22 Oktober 1949; umur 64 taun) yaiku salah sijining pelatih sing nduwé kewarganegaraan Perancis. Pelatih sing dijuluki minangka The Professor iki saiki nglatih Arsenal F.C. wiwit tanggal 30 September 1996. Dikenal amarga kapinterané nalika ndeleng potensi pemain enom sing nduwe bakat kurang terkenal ing kompetisi Eropah lan molès para pemain dadi pemain sing bisa terkenal. Wenger nduwèni kapinteran kanggo ngendika ing 6 basa : Prancis, Inggris, Jerman, Italia, Spanyol dan Jepang.

Statistik Kapelatihan[sunting | sunting sumber]

Manager[sunting | sunting sumber]

Per 21 Desember 2011.[2]
Tim Sejak Hingga Rekor
M M S[nb 1] K %
Nancy-Lorraine 1984 1987 &&&&&&&&&&&&0114.&&&&&0114 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 &&&&&&&&&&&&&051.&&&&&051 &&&&&&&&&&&&&028.95000028,95
Monaco 1987 1995 &&&&&&&&&&&&0266.&&&&&0266 &&&&&&&&&&&&0130.&&&&&0130 &&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 &&&&&&&&&&&&&083.&&&&&083 &&&&&&&&&&&&&048.87000048,87
Nagoya Grampus Eight 1995 1996 &&&&&&&&&&&&&056.&&&&&056 &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 &&&&&&&&&&&&&&00.&&&&&00 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 &&&&&&&&&&&&&067.86000067,86
Arsenal 30 September 1996 Kini &&&&&&&&&&&&0875.&&&&&0875 &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500 &&&&&&&&&&&&0210.&&&&&0210 &&&&&&&&&&&&0165.&&&&&0165 &&&&&&&&&&&&&057.14000057,14
Total &&&&&&&&&&&01311.&&&&&01.311 &&&&&&&&&&&&0701.&&&&&0701 &&&&&&&&&&&&0293.&&&&&0293 &&&&&&&&&&&&0317.&&&&&0317 &&&&&&&&&&&&&053.47000053,47
Catatan
  1. ^ Nalika Wenger nglatih ing Jepang, saben pertandhingan J-League ora oleh ramoung kanthi kasil seri/imbang. Menawa skor imbang sawise 90 menit, kasil pertandhingan ditentokake kanthi babak perpanjangan wektu lan adu penalti.

[3]


Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Arsène Wenger ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arsène_Wenger&oldid=835511"