Alex Oxlade-Chamberlain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alex Oxlade-Chamberlain
Alex Oxlade-Chamberlain 2012-01-29.JPG
Oxlade-Chamberlain ésih nglakokaké pemanasan.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alexander Mark David
Oxlade-Chamberlain[1]
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Glandhang Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 21
Karir nom
2000–2010 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2011 Southampton 36 (9)
2011– Arsenal 76 (6)
Tim nasional
2010 Cithakan:TimnasU 1 (0)
2011 Cithakan:TimnasU 3 (0)
2011– Cithakan:TimnasU 8 (4)
2012– Inggris 20 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:00, 18 Januari 2015 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:09, 18 November 2014 (UTC)

Alexander Mark David "Alex" Oxlade-Chamberlain (lair ing Portsmouth, Inggris, 15 Agustus 1993; umur 25 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan saka bangsa Inggris kang main ing Liga Primer Inggris Liverpool.[2]

Sawisé nudohaké permainan kang apik ing klub Southampton sesuwéné mangsa 2010–1011, Oxlade-Chamberlain pindhah menyang Arsenal ing wulan Agustus 2011.[2] Oxlade-Chamberlain nyithak rong gol ing telu pertandhingan perdhana lan dadi juru main Inggris paling énom kang nyithak gol ing Liga Champions UEFA lan dadi pilihan utama ing tim nasional Inggris U21. Oxlade-Chamberlain olèh julukan "The Ox", dijupuk saka nama 'Oxlade' kang nuduhaké kekuwatan awaké lan banteré anggoné mlayu.[3]

Ing bursa transfer 2017-2018,[4] Oxlade-Chamberlain pindhah menyang Liverpool F.C lan ésih mbudidaya kanggo nangani permainané kang kurang konsistén.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "List of Players under Written Contract Registered Between 01/08/2010 and 31/08/2010" (PDF). The Football Association. Dijupuk 5 January 2018. 
  2. a b title=Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  3. title=Arsene Wenger Unleashing the Ox May Mean Exposing Him to England and the Euros(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  4. a b title=Jurgen Klopp: Alex Oxlade-Chamberlain Butuh Waktu(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)