Menyang kontèn

Alex Oxlade-Chamberlain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Alex Oxlade-Chamberlain
Oxlade-Chamberlain ngawé-awé tangané marang tribun pamirsa
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alexander Mark David
Oxlade-Chamberlain[1]
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Glandhang Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Beşiktaş
Angka 15
Karir nom
2000–2010 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2011 Southampton 36 (9)
2011–2017 Arsenal 132 (9)
2017–2023 Liverpool 103 (11)
2023–saiki Beşiktaş 0 (0)
Tim nasional
2010 Inggris U-18 1 (0)
2011 Inggris U-19 3 (0)
2011–2012 Inggris U-21 8 (4)
2012–2019 Inggris 35 (7)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14:23, 1 April 2023 (UTC).


Alexander Mark David "Alex" Oxlade-Chamberlain (lair ing Portsmouth, Inggris, 15 Agustus 1993; umur 30 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan saka bangsa Inggris kang main ing Liga Super Beşiktaş.[2]

Sawisé nudohaké permainan kang apik ing klub Southampton sesuwéné mangsa 2010–1011, Oxlade-Chamberlain pindhah menyang Arsenal ing wulan Agustus 2011.[2] Oxlade-Chamberlain nyithak rong gol ing telu pertandhingan perdhana lan dadi juru main Inggris paling énom kang nyithak gol ing Liga Champions UEFA lan dadi pilihan utama ing tim nasional Inggris U21. Oxlade-Chamberlain olèh julukan "The Ox", dijupuk saka nama 'Oxlade' kang nuduhaké kekuwatan awaké lan banteré anggoné lumayu.[3]

Ing bursa transfer 2017-2018,[4] Oxlade-Chamberlain pindhah menyang Liverpool F.C lan ésih mbudidaya kanggo nangani permainané kang kurang konsistén.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "List of Players under Written Contract Registered Between 01/08/2010 and 31/08/2010" (PDF). The Football Association. Dibukak ing 5 January 2018.
  2. a b title=Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  3. title=Arsene Wenger Unleashing the Ox May Mean Exposing Him to England and the Euros(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  4. a b title=Jurgen Klopp: Alex Oxlade-Chamberlain Butuh Waktu(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)