Theo Walcott

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Theo Walcott
Theo-Walcott Emirates Cup 2010-cropped.jpg
Walcott ing Emirates Cup 2010
Katerangan priangga
Jeneng dawa Theo James Walcott[1]
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Gelandang Sayap
Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 14
Karir nom
1999–2000 Newbury
2000 Swindon Town
2000–2004 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Southampton 21 (4)
2006– Arsenal 281 (69)
Tim nasioanl
2006– Inggris U-21 21 (6)
2006 Inggris B 1 (0)
2006– Inggris 36 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:07, 13 Mèi 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:01, 24 Juni 2012 (UTC)

Theo James Walcott (lair ing Stanmore, London, Karajan Manunggal, 16 Maret 1989; umur 28 taun) ya iku pemain bal-balan profesional sing asalé Inggris sing main kanggo Arsenal F.C.. Panjenengané bisa main minangka penyerang utawa gelandang sayap.

Jenengé narik wigatiné médhia internasional sawisé mlebu ing skuat Inggris ing ubengan final Piala Donya FIFA 2006.[3]

Karir[besut | besut sumber]

Southampton[besut | besut sumber]

Ing musim 2004-2005 panjenengané main kanggo skuat Southampton Youth lan ngeteraké Southampton ing Final FA Youth ngadepi Ipswich Town F.C.. Panjenengané dadi pemain paling enom sing main kanggo tim cadangan Southampton nalika umuré 15 taun 175 dina. Panjenengané banjur uga dadi pemain paling enom ing tim utama Southampton nalik umuré 16 taun 143 dina. Panjenengané dadi pemain cadangan nalika Southampton main imbang 0-0 ngadepi Wolverhampton Wanders ing pertandihngan Football League Championship. Iki dadi debut sing kapisan kanggo panjenengané.

Arsenal[besut | besut sumber]

Penampilané sing apik nggawé para tim gedhé padha minat karo panjenengané kaya ta Arsenal F.C., Chelsea F.C., Liverpool F.C., Manchester United F.C., Tottenham Hotspur F.C., Real Madrid, Juventus F.C., Milan lan FC Barcelona.

Tanggal 20 Januari 2006 Walcott gabung karo Arsenal F.C. kanthi rega 5 yuta pounds lan bisa tekan 12 yuta pounds, kagantung mainé bareng klub lan tim nasional. Sing nggawé panjenengané dadi pemain 16 taun paling larang ing sajarah Inggris.

7 Fèbruari 2006, Walcott nggawe debut bareng tim cadangan Arsenal F.C. ngadepi Portsmouth ing Havant, panjenengané nyetak gol ananging Arsenal F.C. tetep kalah 3-2. Walcott uga dadi cadangan nalika Arsenal F.C. ngadepi Real Madrid ing babak ka-2 leg kapisan Liga Champions.

Nalika tanggal 16 Maret 2007 utawa pas ulang tauné ka-18 panjenengané nandatangani kontrak profesional sing kapisan. Tanggal 19 Agustus 2006 panjenengané nglakokaké debut ing Liga Premier Inggris.

Timnas Inggris[besut | besut sumber]

Walcott nglakokakĥ debut kanggo timnas Inggris nalika mlebu ing babak kaloro Inggris ngadepi Belarusia. Tanggal 30 Mèi 2006, panjenengané mainaké pertandhingan timnas Inggris kanthi full 90 menit nalika ngadepi Hungaria ing Old Trafford, nalika umuré 17 taun 75 dina. Inggris, menang 3-1. Walcott kanthi ngangetaké dijeluk pelatih timnas Inggris Senior, Sven-Göran Eriksson. Ananging akhiré panjenengané ora main ing Piala Donya FIFA 2006.

Ing tanggal 15 Agustus 2006 Walcott dadi pemain paling enom sing nyetak gol kanggo Inggris U-21 nalika ngadepi Moldova kanthi kasil pungkasan 2-2. Sing uga main sing kapisan kanggo timnas U-21 Inggris.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Southampton

Runner-up:

Arsenal

Runner-up:

Internasional[besut | besut sumber]

England U-21

Runner-up:

Individu[besut | besut sumber]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Walcott mapan bareng karo wong tuwané, Don lan Lynn, lan sadulur lanange Ashley ing salah sawijining vila cedhak papan latian Arsenal F.C. ing Hertfordshire. Walcott lan bapaké minangka fans Liverpool F.C..

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Search 1984 to 2006 – Birth, Marriage and Death indexes". Findmypast.com. Dijupuk 2010-01-11. 
  2. ^ "Bio". 4thegame.com. 25 August 2009. Dijupuk 25 August 2009. 
  3. ^ Hayward, Paul (2 June 2010). "Theo Walcott, England's World Cup flier, will remain forever grounded". The Guardian. Dijupuk 29 January 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]