Wayne Bridge

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wayne Bridge
WayneBridge.jpg
Wayne Bridge main kanggo Chelsea taun 2008
Katerangan priangga
Jeneng dawa Wayne Michael Bridge
Tanggal lair (1980-08-05) 5 Agustus 1980 (umur 37)
Papan lair Southampton, England
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Left back
Karir nom
Olivers Battery
1996–1998 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2003 Southampton 151 (2)
2003–2009 Chelsea 87 (1)
2006 Fulham (loan) 12 (0)
2009–2013 Manchester City 42 (0)
2011 West Ham United (loan) 15 (0)
2012 Sunderland (loan) 8 (0)
2012–2013 Brighton & Hove Albion (loan) 37 (3)
2013–2014 Reading 12 (0)
Gunggung 364 (6)
Tim nasioanl
1998–1999 England U18[2] 3 (0)
1999–2001 England U21 8 (0)
2002–2009 England 36 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Wayne Michael Bridge (lair ing Southampton, Inggris, 5 Agustus 1980; umur 37 taun) ya iku salahsijiné mantan pamain bal-balan profèsional teka Inggris sing main dadi bèk kiwa. Piyambaké terakhir mbela klub Reading.

Bridge miwiti karir ndhik akademi bal-balan Southampton. Piyambaké tau main kanggo tim mliginé Southampton, Chelsea, Fulham, Manchester City, West Ham United, Sunderland, lan Brighton & Hove Albion. Ndèk bulan Juni 2013, piyambaké gabung ana ing Reading.[3]

Bridge wis tampil ping 36 lan gawé siji gol kanggo Inggris teka taun 2002 nganti 2009. Piyambaké milih mundur teka timnas Inggris tanggal 25 Januari 2010 jalaran nduwé masalah pribadi sing kaitané bab mantan pacaré lan John Terry.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Player Profile: Wayne Bridge". Premier League. Dijupuk 31 July 2012. 
  2. ^ England Players – Wayne Bridge England Football Online
  3. ^ "Reading sign Wayne Bridge from Manchester City". BBC Sport. 7 June 2013. 
  4. ^ "England's Wayne Bridge withdraws from internationals". BBC. 25 February 2010. Dijupuk 25 February 2010.