Kiwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
A right-handed Cartesian coordinate system, nggambarna x (right/tengen-left/kiwa), y (forward/maju-backward/mundur) lan z (up/nduwur-down/ngisor) axes relative to a human being.

Kiwa bisa ateges:

  1. sisih, arah kosokbalèn saka tengen
  2. Aliran pulitik kang progresif. Lumrahé kaum kiri nduwèni haluan paham kang dhedhasar pikiran Karl Marx.
  3. Arah Kulon, yèn wong madhep utawa tumuju ngalor.