Jermaine Jenas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jermaine Jenas
Jermaine Jenas Brighton v Spurs Amex Opening 30711.jpg
Jenas main kanggo Tottenham Hotspur taun 2011
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jermaine Anthony Jenas
Tanggal lair (1983-02-18) 18 Fèbruari 1983 (umur 36)
Papan lair Nottingham, England
Dhuwur 5 ft 11 in (1.80 m)[1]
Posisi main Midfielder
Karir nom
1999–2000 Nottingham Forest
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2002 Nottingham Forest 29 (4)
2002–2005 Newcastle United 110 (9)
2005–2013 Tottenham Hotspur 155 (21)
2011Aston Villa (loan) 3 (0)
2012–2013Nottingham Forest (loan) 6 (1)
2013–2014 Queens Park Rangers 38 (4)
Gunggung 341 (39)
Tim nasional
1999 England U16 3 (0)
2000 England U17 1 (0)
2001 England U18 2 (0)
2001–2002 England U19 5 (0)
2002–2003 England U21 9 (0)
2006 England B 2 (1)
2003–2009 England 21 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Jermaine Anthony Jenas (pocapan jroning basa Inggris /ˈdʒiːnəs//JEE-nəs)[2] (lair ing Nottingham, Inggris, 18 Fèbruari 1983; umur 36 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional sing posisiné dadi glandhang teka Inggris sing saiki ora nduwé klub. Piyambaké pungkasan main kanggo Queens Park Rangers.

Kariré[besut | besut sumber]

Jenas miwiti karir bal-balané karo tim junior Nottingham Forest lan sabanjuré kalebu ana ing skuat tim utama. Piyambaké uga tau main kanggo Newcastle United.

Aston Villa

tanggal 31 Agustus 2011, Jenas gabung ana ing Aston Villa mawa kontrak silihan sakdawané 1 mangsa teka Tottenham Hotspur.[3] Tanggal 4 Dhésèmber 2011, piyambaké ngalami cedera sing parang ana pérangan otot achilles sing ngakibatné piyambaké kudu operasi. Jenas kudu lèrèn sakdawané 6 wulan kanggo mulihné cederané lan ngakibatné kontrak silihané karo Aston Villa rampung.[4]

Mbalik ana ing Nottingham Forest

Tanggal 27 September 2012, Jenas nandatangani kontrak silihan sing suwéné sak wulan karo Nottingham Forest.[5]

Piyambaké gawé sak gol ndhik tetandhingan terakhiré karo Forest ngelawan Barnsley.[6]

Prestasiné[besut | besut sumber]

Tottenham Hotspur
Individiual
  • PFA Young Player of the Year: 2003

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 6 April 2011. 
  2. "Future's brighter for 'Gee-nas'". Northern Echo. Newsquest Media Group. 2003-04-03. Dijupuk 2008-04-02. )
  3. "Aston Villa set to sign Alan Hutton and Jermaine Jenas from Tottenham", BBC Sport, 31 Agustus 2011. Diaksès 31 Agustus 2011.
  4. "Aston Villa's Jermaine Jenas out for six months after surgery", BBC Sport, 8 Dhésèmber 2011.
  5. "Nottingham Forest close to signing Jermaine Jenas on loan from Tottenham". Sky Sports. 
  6. "Quickfire Forest blast past Tykes". ESPN Soccernet.