Stewart Downing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stewart Downing
Stewart Downing Liverpool vs Bolton.jpg
Downing nalika isih nang Liverpool mangsa 2011-12
Katerangan priangga
Jeneng dawa Stewart Downing
Tanggal lair (1984-07-22) 22 Juli 1984 (umur 36)
Papan lair Middlesbrough,  Inggris
Dhuwur 5 ft 11 in (1.80 m)
Posisi main Glandhang, Suwiwi
Katerangan klub
Tim saiki
Blackburn Rovers
Angka 19
Karir nom
0000–2001 Middlesbrough
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2009 Middlesbrough 181 (17)
2003Sunderland (silih) 7 (3)
2009–2011 Aston Villa 63 (9)
2011–2013 Liverpool 65 (3)
2013–2015 West Ham United 69 (7)
2015–2019 Middlesbrough 153 (9)
2019–saiki Blackburn Rovers 41 (2)
Tim nasional
2001 Inggris U16 2 (0)
2002 Inggris U18 3 (0)
2002–2003 Inggris U19 7 (0)
2004–2005 Inggris U21 8 (0)
2007 Inggris B 1 (2)
2005–2014 Inggris 35 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:32, 4 Agustus 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:32, 4 Agustus 2020 (UTC)

Stewart Downing yaiku salah sawijining pamain bal-balan aguna saka nagara Inggris kang main kanggo klub Blackburn Rovers. Downing lair ing kutha Middlesbrough surya ping 22 Juli 1984, dhèwèké duwé dedeg 180 cm lan migunakaké sikil kiwa minangka sikil utamané kanggo main bal.Downing yaiku pamain kang manggon ana posisi suwiwi kiwa utawa tengen gumantung kabutuhan formasi, mokal yèn dhèwèké pamain asikil kiwa kaya Arjen Robben, Gareth Bale, Suso, lan Lionel Messi.[1][2]

Downing lulus saka akadhemi Middlesbrough lan nglakoni dhebut Piala FA surya 24 April 2002 lumawan Ipswich Town. Taun 2003 dhèwèké disilihaké menyang Sunderland kanggo ngundhakaké kaprigelan bal-balan. Mangsa 2004-05 Downing nyathetaké 49 panampilan, nyithak enem gol lan ngirim pirang-pirang asis. Ing cendhéla transfer taun 2009 dhèwèké dituku klub Aston Villa kanthi rega 10 yuta Poundsterling tambah bonus rong yuta poundsterling yèn panampilané kalebu becik. Downing alihan menyang Liverpool surya 15 Juli 2011 kanthi rega kira-kira 20 yuta poundsterling lan nglakoni dhebut Liga Primèr Inggris sepisan kanggo Liverpool mangsa 2011-12. Downing nyithak gol sepisané kanggo Liverpool ing mangsa candhaké, yaiku nalika kuwalifikasi Liga Europa lumawan FC Gomel ing stadhion Anfield. Dhèwèké uga nyithak siji-sijiné gol kamenangan lumawan klub saka Ruslan, Anzhi Makhachkala.[3]

Pangaji-aji[besut | besut sumber]

  • Juwara Piala Worthington 2004 bareng Middlebrough.[4]
  • Juwara Piala Carling 2012 bareng Liverpool.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Profil Stewart Downing (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. 2020-04-08. Dibukak tanggal 2020-08-04.
  2. "Deleng Srewart Downing (Saka Basa Inggris)". Premier League. Dibukak tanggal 2020-08-04.
  3. "Pamain Stewart Downing (Saka Basa Inggris)". Sportskeeda. Dibukak tanggal 2020-08-04.
  4. a b "Pangaji-aji Stewart Downing (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. 2020-04-08. Dibukak tanggal 2020-08-04.