Suso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suso
Suso (31931880485).jpg
Suso with Milan in 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre[1]
Tanggal lair (1993-11-19) 19 Novèmber 1993 (umur 25)
Papan lair Cádiz, Spanyol
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)[2]
Posisi main Attacking midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
Angka 8
Karir nom
2004–2010 Cádiz
2010–2012 Liverpool
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2015 Liverpool 14 (0)
2013–2014Almería (loan) 33 (3)
2015– Milan 62 (13)
2016Genoa (loan) 19 (6)
Tim nasional
2009–2010 Spanyol U17 7 (5)
2011–2012 Spanyol U18 5 (0)
2012 Spanyol U19 9 (1)
2013 Spanyol U20 8 (1)
2012–2013 Spanyol U21 5 (0)
2017– Spanyol 1 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15 November 2017

Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre (miyos 19 November 1993) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Spanyol ingkang main bal ing klub Seri A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain gelandhang serang.[3] Piyambakipun nate ngudi ngelmu bal-balan ing klub Inggris Liverpool wekdal taksih rumaja, piyambakipun nglampahi debut profésionalipun ing klub menika ing taun 2012, lajeng nggabung ing klub Almeria kanthi status ampilan, lajeng gabung kaliyan ing wulan Januari 2015. Piyambakipun dipunampilaken dhateng klub Seri A Genoa ing wulan Januari 2016.

Suso makili Tim Nasional Spanyol ing maneka warni tingkat umur rumaja ing tim U-21, lan menangaken kajuwaraan UEFA Eropa U-19 2012.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Suso: Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre". BDFutbol. Dijupuk 22 October 2014. 
  2. http://www.acmilan.com/it/teams/roster_player/11905
  3. Suso(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)