Gareth Bale

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bale
Bale
Gareth Bale ing Final Liga Champions 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gareth Frank Bale
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main sayap kiwa
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham
Angka 3
Karir nom
2005–2006 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–saiki Real Madrid 67 (12)
Tim nasional
2002–saiki Flag of Wales Wales 27 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 6 Fèbruari 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 2 Juli 2010
Gareth Bale ing Tottenham Hotspur mangsa 2010-11

Gareth Frank Bale (lair ing Cardiff, Wales, 16 Juli 1989; umur 22 taun) ya iku juru main bèg sayap kiwa bal-balan Wales sing saiki maèn ana ing Real Madrid CF lan tim nasional Wales.[1] Posisi dhèwèkè sak benerè iku bèg kiwa nanging saiki asring dadi sayap kiwa.[2] Kaanan kaya ngono manajer Harry Redknapp ngomong yèn Bale iku juru main paling apik sayap kiwa ing premier league.[2]

Saben juru main bal – balan duwèni panutan kang isoh nggawè semangat.[3] Pada karo Gareth Bale, dhèwèkè duwèni panutan ya iku bèg kiwa timnas Inggris Ashley Cole.[3] Kuwi sebabè Bale langsung manteb pilihanè maèn ing posisi iku.[3]

Dhèwèkè langsung dadi kondhang ing bal – balan Inggris amarga transfer dhèwèkè £ 10 juta ing Tottenham wulan Mèi 2007.[2] Karir paling apik nalika dhèwèkè hat-trick ing San Siro kang nggawè menang saka Inter Milan 4 – 3.[2] Prastawa iku nggawè Bale èntuk sesebutan ‘Taksi kanggo Maicon’.[1] Maicon iku bèg tengen Inter Milan sing bola bali dilèwati Bale.[1]

Ana ing wulan Maret 2011, Bale nandatangani kontrak anyar karo Tottenham Hotspur nganti tekan taun 2015.[4] Sadurungè menyang Tottenham Bale mèlu 45 maèn karo Southampton, lan limang gol, lan mbantu klub menyang Championship play-off ing akir mangsa 2006-07.[4] Dhèwèkè duwè kaluwihan ing mlayunè banter tekan ngarep banjur alus ngegolkè.[5] Isa ngobrak – abrik mungsuh lan dhèwèkè uga jago nendang bèbas.[5]

Rikala Cilik[besut | besut sumber]

Bale lair ing Cardiff, Wales tanggal 16 Juli 1989, Gareth Frank Bale iku anak ragil saka pasangan Frank lan Debbie. Bapakè iku dadi guru, déné ibunè kerja ing lembaga hukum ing Wales.[3] Dhèwèkè uga duwè mbakyu kang jenengè Vicky[3]. Rikala cilik, Bale wis seneng ulah raga. Bapakè ngenalkè ulah raga karo Bale wiwit umur 3 taun.[3] Nalika sekolah ing Whitchurch dhèwèkè ora adoh saka ulah raga.[3] Kajaba dolanan bal – balan, Bale uga dadi atlet playon paling banter ing sekolahè. Rugbi lan hoki uga wis tau dadi dolananè. Namung akhirè dhèwèkè milih dadi juru main bal – balan.[3] Bale enom gabung karo sekolah akademi bal - balan Southampton wiwit umur 9 taun lan Nalika mlebu masa remaja, Bale misuwur dadi atlèt rugby lan bal – balan. Bale uga misuwur duwèni tendangan kiwa banter banget.[1] Bale bisa nggawa tim sekolahanè njuwarani turnamèn – turnamèn nalika sekolah.[1] Umur 16 taun dhèwèkè wis kapilih mlebu tim inti bal – balan Southampton.[1] Nanging ing taun 2007, Southampton ngedol Bale marang Tottenham Hotspur.[4] Nalika awal ing kono dhèwèkè ora tau menang kaping 24.[4] Nanging wiwit September 2009 Bale wis mulè kètok apik.[4]

Karir[besut | besut sumber]

Karir sing paling apik nalika Bale hat-trick ing Giuseppe Meazza kang nggawè menang saka Inter Milan 4 – 3. Karir sing paling èlèk kanggo Bale ya iku nalika dicap dadi Yunus sawisè Tottenham Hotspur ora tau menang 24 tetandhingan[5] Bangdingnè karo juru main liyanè ing posisi liya, nanging tetep Bale mèlu posisi lima sing paling dhuwur[3] ya iku G. Bale (2.37) J. Cole (1.96) F. Malouda (1.80) Defender/Midfielder Kiri Nama (Dribble sukses/90 menit A. Arshavin (1.67) Nani (1.64) P. Evra (1.34) A. Cole (1.00). Nalika bandingkè karo kabèh Posisi Pemain (Dribble/90 menit) A. Diaby (2.98) S. Wright –Phillips (2.89) C. N’Zogbia (2.82) E. Eboue (2.53) G. Bale (2.37)[3]

Cedera[besut | besut sumber]

Ing mangsa 2007 – 08 Bale cedera dengkul, dadinè mung maen kaping 12. Ing taun 2009 uga cedera manèh, nanging iki dhèwèkè kudu operasi. kang paling anyar manèh ing taun 2011 saiki Bale ora maèn nganti tekan mangsa entèk[5].
Tabel.[6]

mangsa saka tekan cederane
10/11 26.01.2011 23.02.2011 back trouble
09/10 01.08.2009 12.09.2009 Knee Problems
07/08 02.12.2007 01.08.2008 Torn Ankle Joint Ligament

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]