Francis Coquelin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Francis Coquelin
Coquelin-2015 (cropped).jpg
Coquelin lagi pemanasan ing 2015 Emirates Cup
Katerangan priangga
Jeneng dawa Francis Coquelin[1]
Tanggal lair (1991-05-13) 13 Mèi 1991 (umur 27)
Papan lair Laval, Prancis
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 17
Karir nom
2000–2005 AS du Bourny
2005–2008 Stade Lavallois
2008–2009 Arsenal
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2018 Arsenal 105 (0)
2010–2011Lorient (loan) 24 (1)
2013–2014Freiburg (loan) 16 (0)
2014Charlton Athletic (loan) 5 (0)
2018– Valencia 1 (0)
Tim nasional
2007–2008 Prancis U17 3 (0)
2008–2009 Prancis U18 5 (0)
2009–2010 Prancis U19 16 (0)
2010–2011 Prancis U20 12 (0)
2011–2012 Prancis U21 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:59, 13 January 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14:48, 3 November 2014 (UTC)

Francis Coquelin (pocaping cara Prancis: [fʁɑ̃sis kɔkylɛ̃];lair ing 13 Mèi, 1991; umur 30 taun) ya iku pemain bal-balan profésional Prancis sing main minangka gelandhang pertahanan kanggo klub Spanyol, Valencia CF. Dhèwèké uga main kanggo Arsenal, Lorient, Freiburg lan Charlton Athletic ing sasuwéné kariré.[3]

Karir klub[besut | besut sumber]

Lair ing Laval, Mayenne, Coquelin miwiti kariré kanggo AS Laval Bourny sadurungé gabung ing taun 2005 kanggo klub paling gedhé ing komune, Stade Lavallois. Coquelin ngentèkaké telung taun ing klub kasebut sadurungé ditemokaké déning Scout Arsenal sing misuwur Gilles Grimandi, nalika tugas internasional, main ing pertandhingan kualifikasi babak kualifikasi UEFA U-17 UEFA Eropa ke-17 nglawan Israel.[4]

Arsenal[besut | besut sumber]

Tanggal 22 Juli 2008, Coquelin gabung karo Arsenal saking Stade Lavallois sawisé uji coba suksès kare klub kasebut. Senadyan dhèwèké nandhang cidra.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Mainstream Publishing. k. 95. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Barclays Premier League Player Profile". web page. Premier League. 2014. Dijupuk 29 January 2018. 
  3. "34. Francis Coquelin". Soccerbase.com. 
  4. Riach, James (3 March 2015). "Arsenal’s Arsène Wenger: Francis Coquelin could be a long-term solution". The Guardian. Dijupuk 29 January 2018.