Stadion Emirates

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Stadion Emirates
Stadion Emirates ing wayah wengi

Stadion Emirates utawa Emirates Stadium iku stadion utawa lapangan gedhé kang dadi kandhangé Arsenal F.C.. Dijenengaké Emirates amarga Fly Emirates dadi panyokong duit gedhé dhéwé kanggo Arsenal.[1] Lapangan iki sajatiné dudu kandhang Arsenal kang kapisan. Sadurungé kandhangé Arsenal ya iku Highbury ing London sisih lor. The Gunners pindhah menyang stadion anyaré iki ing mangsa 2006/2007. Nganti sepréné stadion iki dadi salah siji stadion bal-balan kang gedhé dhéwé ing tlatah Inggris. Persisé gedhé dhéwé nomer telu sawisé Wembley lan Old Trafford. Ing stadion iki uga, saben bakda mangsa rampung dianaké Emirates Cup. Kompetisi iki dieloni déning Arsenal karo sapérangan kelompok bal-balan kang diundang déning Arsenal. Stadion ing London sisih Lor iki bisa ngemot nganti 60.000 uwong.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Media Group, Arsenal (24 September 2009). "Arsenal celebrates Highbury Square opening". www.arsenal.com. The Arsenal Football Club plc. Diarsip saka sing asli ing 7 July 2016. Dijupuk 7 July 2016.