Asian Games

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Logo Asian Games

SEA Games utawa Southeast Asian Games ya iku ajang ulah raga rong taunan kang nglibatake sewelas nagara ing Asia Tenggara minangka peserta.[1] Ajang ulah raga iki ing ngisore regulasi Federasi Southeast Asian Games lan uga diawasi déning International Olympic Committee (IOC) lan Olympic Council of Asia (OCA).[1]

Indonésia wis kaping telu kacathet minangka tuan rumah ajang ulah raga saAsia Tenggara iki, ya iku SEA Games kaping 10 (1979), kaping 14 (1987) lan kaping 19 (1997).[1] Kaping telu nganakake ajang iki, Indonésia tansah dadi juara umum.[1]

SEA Games kaping 26, Indonésia kepilih manèh dadi tuan rumah. Beda karo telung ajang sadurunge kang tau dianakake ing Indonésia, SEA Games kaping 26 iki bakal dianakake ing patang propinsi ing Indonésia ya iku: DKI Jakarta, Jawa Tengah, Jawa Barat lan Sumatra Selatan.[1] Pamaréntah laladan propinsi Sumatra Selatan ngandharake kesiapane kanggo nganakake upacara pembukaan lan penutupan.[1]

Punika cabang-cabang ulah raga kang arep dianakake saben propinsi:

1. Propinsi DKI Jakarta, kanthi cabang ulah raga: Cycling (Track), Basketball, Futsal, Pencak Silat, Tennis, Table Tenis, Badminton, Fencing, Judo, Sailing, Kempo, Football (satu Pool).[1]

2. Propinsi Jawa Barat, kanthi cabang ulah raga : Aquatic (Swimming, Diving), Taekwondo, Canoeing, Rowing, Traditional Boat Race, Dancesport, Chess, Volleyball (Indoor , Beach), Karate, Baseball, Softball, Bowling, Equestrian, Cycling (Road Race, Mountain Bike).[1]

3. Propinsi Sumatera Selatan, kanthi cabang ulah raga: Football (siji pool), Wrestling, Gymnastic, Wushu, Powerlifting, Weight lifting, Aquatic (Synchronizes Swimming, Water Polo), Athletic, Wall Climbing.[1]

4. Propinsi Jawa Tengah, kanthi cabang ulah raga: Archery, Boxing, Billiards/Snooker, Sepak Takraw, Shooting, Roller Skating lan cabang-cabang ulah raga Para SEA Games.[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) olympic.or.id Diundhuh tanggal 4 September 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asian_Games&oldid=1015363"