New Delhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Monumen India Gate

New Delhi (basa Hindi: नई दिल्ली, basa Punjabi: ਨਵੀਂ ਦਿੱਲੀ) iku kutha krajan saka India, lan péranganing Wewengkon Ibu Kutha Nasional Delhi. Kutha iki wujud papan pamaréntahan liberal dhémokrasi gedhé dhéwé ing donya. New Delhi iku metropolis gedhé dhéwé katelu ing India. Awal pangadegané minangka kutha krajan saka India Britania. Gunggung pendhudhuké 10 yuta jiwa.

New Delhi iku kutha kang gampang dijlajahi amarga dalan-dalané dirancang kanthi tliti sadurungé pambangunan gedhong diwiwiti nalika taun 1903. Dalan gedhé mligi ya iku Raj Path.

Géografi[besut | besut sumber]

Iklim[besut | besut sumber]

Dhata iklim New Delhi, India
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
Rerata suhu sing dhuwur °C (°F) 18
(64)
23
(73)
28
(82)
36
(97)
39
(102)
37
(99)
34
(93)
33
(91)
33
(91)
31
(88)
27
(81)
21
(70)
30
(86)
Rerata suhu sing dhuwur °C (°F) 7
(45)
11
(52)
15
(59)
22
(72)
26
(79)
27
(81)
27
(81)
26
(79)
24
(75)
19
(66)
19
(66)
8
(46)
19
(66)
Rerata curah udan mm (inches) 20.3
(0.799)
20.3
(0.799)
15.2
(0.598)
20.3
(0.799)
25.4
(1)
71.1
(2.799)
236.2
(9.299)
236.2
(9.299)
114.3
(4.5)
17.8
(0.701)
10.2
(0.402)
10.2
(0.402)
617
(24.29)
Source: www.wunderground.com[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "New Delhi weather". Dijupuk 2008-09-27. 

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia