New Delhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Monumen India Gate

New Delhi (basa Hindi: नई दिल्ली, basa Punjabi: ਨਵੀਂ ਦਿੱਲੀ) iku kutha krajan saka India, lan péranganing Wewengkon Ibu Kutha Nasional Delhi. Kutha iki arupa papan pamaréntahan liberal dhémokrasi gedhé dhéwé ing donya. New Delhi iku metropolis gedhé dhéwé katelu ing India. Awal pangadegané minangka kutha krajan saka India Britania. Gunggung pendhudhuké 10 yuta jiwa.

New Delhi iku kutha kang gampang dijlajahi amarga dalan-dalané dirancang kanthi tliti sadurungé pambangunan gedhong diwiwiti nalika taun 1903. Dalan gedhé mligi ya iku Raj Path.

Géografi[besut | besut sumber]

Iklim[besut | besut sumber]

Climate data for New Delhi, India
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
Average high °C (°F) 18
(64)
23
(73)
28
(82)
36
(97)
39
(102)
37
(99)
34
(93)
33
(91)
33
(91)
31
(88)
27
(81)
21
(70)
30
(86)
Average low °C (°F) 7
(45)
11
(52)
15
(59)
22
(72)
26
(79)
27
(81)
27
(81)
26
(79)
24
(75)
19
(66)
19
(66)
8
(46)
19
(66)
Average precipitation mm (inches) 20.3
(0.799)
20.3
(0.799)
15.2
(0.598)
20.3
(0.799)
25.4
(1)
71.1
(2.799)
236.2
(9.299)
236.2
(9.299)
114.3
(4.5)
17.8
(0.701)
10.2
(0.402)
10.2
(0.402)
617
(24.29)
Source: www.wunderground.com[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "New Delhi weather". Dijupuk 2008-09-27. 

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia