New Delhi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Infobox Indian Jurisdiction

Monumen India Gate

New Delhi (basa Hindi: नई दिल्ली, basa Punjabi: ਨਵੀਂ ਦਿੱਲੀ) iku kutha krajan saka India, lan bagéyan saka Wewengkon Ibu Kutha Nasional Delhi. Kutha iki arupa papan pamaréntahan liberal dhémokrasi paling gedhé ing donya. New Delhi iku metropolis paling gedhé katelu ing India. Awal pangadegané minangka kutha krajan saka India Britania. Gunggung pendhudhuké 10 yuta jiwa.

New Delhi iku kutha sing gampang dijlajahi amarga dalan-dalané dirancang kanthi tliti sadurungé pambangunan gedhung diwiwiti nalika taun 1903. Dalan gedhé utamané ya iku Raj Path.

Géografi[besut | besut sumber]

Iklim[besut | besut sumber]

Data iklim untuk New Delhi, India
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Ags Sep Okt Nov Des Taun
Rata-rata paling dhuwur °C (°F) 18
(64)
23
(73)
28
(82)
36
(97)
39
(102)
37
(99)
34
(93)
33
(91)
33
(91)
31
(88)
27
(81)
21
(70)
30
(86)
Rata-rata paling asor °C (°F) 7
(45)
11
(52)
15
(59)
22
(72)
26
(79)
27
(81)
27
(81)
26
(79)
24
(75)
19
(66)
19
(66)
8
(46)
19
(66)
Presipitasi mm (inches) 20.3
(0.799)
20.3
(0.799)
15.2
(0.598)
20.3
(0.799)
25.4
(1)
71.1
(2.799)
236.2
(9.299)
236.2
(9.299)
114.3
(4.5)
17.8
(0.701)
10.2
(0.402)
10.2
(0.402)
617
(24,29)
Sumber: www.wunderground.com[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "New Delhi weather". Retrieved 2008-09-27. 

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=New_Delhi&oldid=971947"