Mumbai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mumbai
मुंबई
Kota metropolitan
Koordhinat: 18°58′30″N 72°49′33″E / 18.97500°N 72.82583°E / 18.97500; 72.82583
Government
 • Komisioner Munisipal Swadhin Kshatriya
Cacah jiwa (2010)
 • Kota metropolitan 13,830,884
 • Tataran
  1. 1
 • Métro 21,900,967
Sana jaringan www.mcgm.gov.in

Mumbai, kala rumiyin kasebat Bombay, inggih punika ibukitha negari bagéan Maharashtra, ing India. Kanthi pedunung watawis 13 yuta, Mumbai arupi kitha metropolis ingkang paling ageng ing India..[3] Dumunung wonten ing Pesisir Kilèn India, Mumbai nggadhahi pelabuhan alam ingkang lebet. Pelabuhan Mumbai nangani langkung setengah saking lalu lintas penumpang lan kargo India.[4]

Mumbai minangka ibukitha komersial lan hiburan ing India, lan dados markasipun institusi finansial ingkang wigati, kadosta Reserve Bank of India (RBI), Bombay Stock Exchange (BSE), National Stock Exchange of India (NSE) lan perusahaan sanèsipun Mumbai narik migran saking sakindhenging India sabab kathahing kasempatan kerja, lan lumayan inggilipun standar gesang wonten ing India., nanging kathah-kathahipun lajeng dhawah dados golongan miskin [5]. Kitha Mumbai minangka pusat Film India lan industri televisi, ingkang kondhang kanthi asma Bollywood. Mumbai ugi satunggiling kitha ingkang nggadhahi Taman Nasional Sanjay Gandhi National Park, ing salebetipun kitha.

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Cithakan:Mumbai topics

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng WG
  2. ^ "India: metropolitan areas". World Gazetteer. Diarsip saka sing asli ing 28 February 2010. Dijupuk 10 March 2010. 
  3. ^ "Mumbai: Population figures". World Gazetteer. Diarsip saka sing asli ing 2007-09-30. Dijupuk 2007-08-17. 
  4. ^ Manorama Yearbook 2006
  5. ^ Census india results (slums)

Wacan Terusan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:IndicText

Cithakan:Maharashtra Cithakan:India state and UT capitals Cithakan:Metropolitan Cities of India Cithakan:Million plus cities in India Cithakan:Portuguese overseas empire


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mumbai&oldid=1104651"