Nagoya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Kutha ing Jepang

Stasiun JR Nagoya

Nagoya (名古屋市 Nagoya-shi?) inggih menika ibukota saking Prefektur Aichi, Jepang. Kutha menika mapan wonten ing pesisir Samodra Pasifik ing wilayah Chūbu, bagéyan tengah Pulo Honshu. Papanipun ing tengahipun Tokyo lan Kyoto saéngga kutha menika asring dipunsebat Chūkyō (ibukota bagéyan tengah). Nagoya kalebet kutha paling ageng angka sekawan ing Jepang babagan cacahing penduduk. Kutha menika dados pusat saking Dhaérah Metropolitan Chukyo ingkang kalebet salah satunggal saking tiga dhaérah metropolitan Tokyo-Nagoya-Osaka.

Stasiun JR Nagoya kacathet ing Buku rekor Guinness minangka bangungan paling inggil ing donya ingkang gadhah stasiun sepur (kereta api).[1] Penduduk kutha Nagoya nyebat Stasiun JR Nagoya minangka Mei-eki (stasiun Mei). Kawasan Stasiun JR Nagoya lan Sakae kalebet pusat belanja ing ngandhaping lemah ingkang ramé lan wiyar, déné ing kawasan Ōsu kalebet pusat belanja lan barang elektronik. [2]

Lambang kutha Nagoya mirip kalihan aksara kanji kanggé angka wolu. Lambang menika kados gambar stempel Maruhachi ingkang naté dipunginakaken déning klan Owari Tokugawa (cabang klan Tokugawa ing Provinsi Owari).

Geografi[sunting | Owah sumber]

Kutha Nagoya mapan wonten ing Daratan rendah Nōbi, bagéyan barat daya Prefektur Aichi. Ing bagéyan barat daya kutha wonten distrik Minato-ku ingkang kalebet kawasan industri lan Pelabuhan Nagoya.Ing bagéyan kulon distrik Minato-ku wonten sabin ingkang wiyar. Ing kidul kutha wonten distrik Minami-ku ingkang dados kawasan industri, déné ing bagyean lor kutha (distrik Mizuho-ku) dados pusat belanja.

Distrik[sunting | Owah sumber]

Nagoya dipunpérang dados 16 distrik (-ku):

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Astana Nagoya

Abad tengahan[sunting | Owah sumber]

  • Ing sakiwa tengenipun Kuil Atsuta ingkang nembé dipunbbangun mekar satunggaling kutha pelabuhan.

Zaman Sengoku dumugi zaman Edo[sunting | Owah sumber]

Papan pariwisata[sunting | Owah sumber]

Transportasi[sunting | Owah sumber]

Bandar udara[sunting | Owah sumber]

Nagoya wonten Bandar udara internasional Chūbu Centrair ingkang mapan wonten ing kutha Tokoname. Bandar udara Nagoya (Bandar udara Komaki) ing kutha Komaki dan Kasugai ingkang nampi penerbangan domestik ingkang dipunoperasiaken déning J-Air.

Sepur (Kereta api)[sunting | Owah sumber]

Stasiun Nagoya nawekakenTōkaidō Shinkansen lan jaringan sepur regional ingkang dipunoperasiaken déning JR Tōkai, Meitetsu, lan Kintetsu. Nagoya ugi gadhah jaringan Kreta ing sangandhaping lemah.

Kuthakembar[sunting | Owah sumber]

Yokohama damel hubungan kutha kembar kalihan:[3]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagoya&oldid=836968"