Nagoya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Cithakan:Kutha ing Jepang

Stasiun JR Nagoya

Nagoya (名古屋市 Nagoya-shi?) inggih punika kutha krajan saking Prefektur Aichi, Jepang. Kutha punika mapan wonten ing pesisir Samodra Pasifik ing wewengkon Chūbu, bagéyan tengah Pulo Honshu. Papanipun ing tengahipun Tokyo lan Kyoto saéngga kutha punika asring dipunsebat Chūkyō (kutha krajan bagéyan tengah). Nagoya kalebet kutha paling ageng angka sekawan ing Jepang babagan cacahing penduduk. Kutha punika dados pusat saking Laladan Metropolitan Chukyo ingkang kalebet salah satunggal saking tiga laladan metropolitan Tokyo-Nagoya-Osaka.

Stasiun JR Nagoya kacathet ing Buku rekor Guinness minangka bangungan paling inggil ing donya ingkang gadhah stasiun sepur (kereta api).[1] Penduduk kutha Nagoya nyebat Stasiun JR Nagoya minangka Mei-eki (stasiun Mei). Kawasan Stasiun JR Nagoya lan Sakae kalebet pusat belanja ing ngandhaping lemah ingkang ramé lan wiyar, déné ing kawasan Ōsu kalebet pusat belanja lan barang elektronik.[2]

Lambang kutha Nagoya mirip kalihan aksara kanji kanggé angka wolu. Lambang punika kados gambar stempel Maruhachi ingkang naté dipunginakaken déning klan Owari Tokugawa (cabang klan Tokugawa ing Provinsi Owari).

Geografi[sunting | besut sumber]

Kutha Nagoya mapan wonten ing Daratan rendah Nōbi, bagéyan barat daya Prefektur Aichi. Ing bagéyan barat daya kutha wonten distrik Minato-ku ingkang kalebet kawasan industri lan Pelabuhan Nagoya.Ing bagéyan kulon distrik Minato-ku wonten sabin ingkang wiyar. Ing kidul kutha wonten distrik Minami-ku ingkang dados kawasan industri, déné ing bagyean lor kutha (distrik Mizuho-ku) dados pusat belanja.

Distrik[sunting | besut sumber]

Nagoya dipunpérang dados 16 distrik (-ku):

Sajarah[sunting | besut sumber]

Kastil Nagoya

Abad tengahan[sunting | besut sumber]

  • Ing sakiwa tengenipun Kuil Atsuta ingkang nembé dipunbbangun mekar satunggaling kutha pelabuhan.

Zaman Sengoku dumugi zaman Edo[sunting | besut sumber]

Papan pariwisata[sunting | besut sumber]

Transportasi[sunting | besut sumber]

Papan anggegana[sunting | besut sumber]

Nagoya wonten Papan anggegana internasional Chūbu Centrair ingkang mapan wonten ing kutha Tokoname. Papan anggegana Nagoya (Papan anggegana Komaki) ing kutha Komaki dan Kasugai ingkang nampi penerbangan domestik ingkang dipunoperasiaken déning J-Air.

Sepur (Kereta api)[sunting | besut sumber]

Stasiun Nagoya nawekakenTōkaidō Shinkansen lan jaringan sepur regional ingkang dipunoperasiaken déning JR Tōkai, Meitetsu, lan Kintetsu. Nagoya ugi gadhah jaringan Kreta ing sangandhaping lemah.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Yokohama damel hubungan kutha kembar kalihan:[3]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

Pranala njawi[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagoya&oldid=1016305"