Akihito

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Akihito
Emperor Akihito cropped 2 Barack Obama Emperor Akihito and Empress Michiko 20140424 1.jpg
Kaisar Jepang
Panjenengan 7 Januari 1989 – sapuniki
Enthronement 12 November 1990
Leluhur Kaisar Shōwa
Heir apparent Pangéran Naruhito
Perdhana Mentri
Garini Michiko Shoda
Putra Naruhito, Pangéran Hiro
Fumihito, Pangéran Aya
Sayako Kuroda
Wangsa Dinasti Yamato
Bapa Hirohito
Ibu Empress Kojun
Pakaryan Ichthyological researcher Emperor of Japan

Akihito (明仁), (dipunlairaken 23 Desember 1933; umur 82 taun), punika kaisar Jepang kaping 125, ingkang mréntah wiwit taun 1989, nggantosaken bapanipun kaisar Hirohito ingkang tilar donya.

Akihito arupi putra angka setunggal lan arupi yoga angka gangsang Kaisar Showa (Hirohito) lan Maharani Kojun (Nagako). Gelaripun Tsugo no miya (継宮; Putra Tsugo) nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwulang déning guru privat lan salajengipun sinau ing Sekolah Dasar Anak Laki-laki lan Sekolah Menengah nalika iku, Peers' School (Gakushuin sasampunipun 1947), 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun. Era pamaréntahanipun dipunarani "Heisei".

Pirsani ugi[sunting | besut sumber]

Didhisiki déning:
Hirohito, Kaisar Showa
Kaisar Jepang
Diganti déning:
Naruhito, Pangéran
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akihito&oldid=939275"