Akihito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Akihito
Emperor Akihito cropped 2 Barack Obama Emperor Akihito and Empress Michiko 20140424 1.jpg
Kaisar Jepang
Panjenengan7 Januari 1989 – 30 April 2019
Enthronement12 November 1990
LeluhurKaisar Shōwa
Heir apparentPangéran Naruhito
Mahamantri
GariniMichiko Shoda
PutraNaruhito, Pangéran Hiro
Fumihito, Pangéran Aya
Sayako Kuroda
WangsaDinasti Yamato
BapaHirohito
IbuEmpress Kojun
PakaryanIchthyological researcher Emperor of Japan

Akihito (明仁), (lair 23 Dhésèmber 1933; umur 85 taun), punika kaisar Jepang kaping 125, ingkang mréntah 1989-2019, nggantosaken bapanipun kaisar Hirohito ingkang tilar donya.

Akihito minangka putra angka gangsal Maharaja Showa (Hirohito) lan Maharani Kojun (Nagako). Sesebatanipun Tsugo no miya (継宮; Putra Tsugo) nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwucal guru pribadi lan salajengipun sinau ing Pamulangan Dhasar Laré Jaler lan Pamulangan Madya nalika iku, Pamulangan Sapantaran (Gakushuin sasampunipun 1947), 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun. Kala pamaréntahanipun dipunwastani Heisei.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Hirohito, Kaisar Showa
{{{jabatan}}}
Diganti déning:
Naruhito, Pangéran

Cithakan:Pratélan Kaisar Jepang