Akihito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Akihito
Emperor Akihito cropped 2 Barack Obama Emperor Akihito and Empress Michiko 20140424 1.jpg
Kaisar Jepang
Panjenengan 7 Januari 1989 – sapuniki
Enthronement 12 November 1990
Leluhur Kaisar Shōwa
Heir apparent Pangéran Naruhito
Mahamantri
Garini Michiko Shoda
Putra Naruhito, Pangéran Hiro
Fumihito, Pangéran Aya
Sayako Kuroda
Wangsa Dinasti Yamato
Bapa Hirohito
Ibu Empress Kojun
Pakaryan Ichthyological researcher Emperor of Japan

Akihito (明仁), (lair 23 Dhésèmber 1933; umur 84 taun), punika kaisar Jepang kaping 125, ingkang mréntah wiwit taun 1989, nggantosaken bapanipun kaisar Hirohito ingkang tilar donya.

Akihito minangka putra angka gangsal Maharaja Showa (Hirohito) lan Maharani Kojun (Nagako). Sesebatanipun Tsugo no miya (継宮; Putra Tsugo) nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwucal guru pribadi lan salajengipun sinau ing Pamulangan Dhasar Laré Jaler lan Pamulangan Madya nalika iku, Pamulangan Sapantaran (Gakushuin sasampunipun 1947), 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun. Kala pamaréntahanipun dipunwastani Heisei.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Hirohito, Kaisar Showa
{{{jabatan}}}
Diganti déning:
Naruhito, Pangéran

Cithakan:Pratélan Kaisar Jepang