Shinzō Abe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Shinzō Abe
Shinzō Abe


Mangsa jabatan
26 Dhésèmber 2012 – Petahana
Monark Akihito
Didhisiki déning Yoshihiko Noda
Mangsa jabatan
26 September 2006 – 26 September 2007
Monark Akihito
Didhisiki déning Junichiro Koizumi
Diganti déning Yasuo Fukuda


Partai pulitik Parté Dhémokrat Liberal
Garwa Akie Matsuzaki

occupation= Pulitikus

Shinzō Abe (安倍 晋三 Abe Shinzō?, lair 21 September 1954 ing Nagato) ya iku wong pulitikus Jepang sing njabat dadi Perdana Menteri Jepang wiwit 26 September 2006 nganti 26 September 2007. Sedurunge naté njabat Sekretaris Kabinet Jepang saka Perdana Menteri Junichiro Koizumi. Wiwit Yasuo Fukuda ngundurke diri saka perebutan kalungguhan présidhèn parté, dhèwèké dadi kandidat utama kanggo miganti Koizumi saat perdana menteri pensiun ing September 2006. Dewekw ngumumake pencalonane dadi perdana menteri ing 1 September 2006 lan dilantik 26 September. wiwit masa pamaréntahane dadi perdana menteri meh nganti setaun, Abe mengumumke pengunduran dirine ing 12 September 2007, nanging dhèwèké terus njabat nganti penggantine, Yasuo Fukuda terpilih dadi Ketua LDP ing 23 September 2007 sedurungr kepilih dadi Perdana Menteri Jepang, 25 September 2007. Yasuo Fukuda miwiti njabat lan ngumumke susunan kabinèt ing ésuk dinane (26 September 2007).

26 Dhésèmber 2012, dhèwèké kepilih manèh dadi Perdana Menteri Jepang nggantiake Yoshihiko Noda, sawisé kepilih déning parlemen kanggo nduduki kalungguhan sing padha. Kepilihe Shinzō Abe iki nyusul sawisé parténe, Parté Dhémokrasi Liberal (LDP) menangke Pemilu ing wiwit bulan Dhésèmber 2012 [1].

Karier pulitik[besut | besut sumber]

Abe dilahirke ing lingkungan kulawarga pulitik. Mbahe, Kan Abe lan ramane Shintaro Abe, kui pulitikus. Shintaro mimpin fraksi ing lingkungan Parté Dhémokrat Liberal, nyekel pira-pira kalungguhan ing kabinèt lan parté, lan dadi kandidat utama kanggo kalungguhan Perdana Menteri. nanging dhèwèké kalebet ing jerone Skandal rekrut lan uga banjur tiba lara; dhèwèké séda ing taun 1991. garwane Shintaro ya iku Yoko Kishi, anak putri PM Nobusuke Kishi, sing uga sadulur lanang PM Eisaku Sato. Dadi, Shinzō duwé gayutan kulawarga karo pulitikus dueur ke loro sisih kulawargané.

Shinzō kepilih makili dhistrik siji saka Prefektur Yamaguchi ing 1993 banjur wafate pbapake ing 1991, lan duwé suara paling akèh saka pemilu ngendi-ngendi ing sajarah prefektur kui. ing 1999 dhèwèké dadi Direktur Divisi Urusan Sosial, Wakil Kepala Sekretaris Kabinet ing jerone Kabinet Mori lan Koizumi wiwit 2000–2003, lan sewise kui dhèwèké diangkat dadi Sekjen Parté Dhémokrat Liberal.

Abe ya iku juru runding utama kanggo pamaréntah Jepang atas nama kulawarga-kulawarga Jepang sing diculik lan digawa marang Koréa Utara.

Ing31 Oktober 2005, dhèwèké dicalonke dadi Sekretaris Kabinet saka Kabinet kelima Koizumi, gantiake Hiroyuki Hosoda. Ing 20 September 2006, dhèwèké kepilih dadi ketua Parté Dhémokrat Liberal.

Sebagai Perdana Menteri[besut | besut sumber]

Koizumi ngundurke diri ana ing tanggat 26 September lan sakpungkasane digantiake Abe. Dukungan publik kanggo awakke melorot bisa skandal kang dimulai awit akir taun kang pada. Papat menteri kang ana ing kabinèt dalam kapeksa mundur lan siji manèh, menteri pertanian, bunuh diri ana ing Mèi 2007 amarga skandal keuangan. Ana ing 12 Septmber 2007, Abe ngumumake awak arep mundur saka jabatane dadi perdana menteri amarga menganggep perdana menteri kang énggal diperluake supaya bisa nerusaké dukungan Jepang marang operasi militèr AS ing Afganistan.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Hiroyuki Hosoda
Sekretaris Kabinet Jepang
2005–2006
Diganti déning:
Yasuhisa Shiozaki
Sing mengku  sadurungé:
Junichiro Koizumi
Perdana Menteri Jepang
2006–2007
Diganti déning:
Yasuo Fukuda
Sing mengku  sadurungé:
Yoshihiko Noda
Perdana Menteri Jepang
2012
Diganti déning: