Yoshihiko Noda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yoshihiko Noda
Yoshihiko Noda-1.jpg
Perdana Mentri Jepang
Taking office
2 September 2011
Ratu Akihito
Nggantèni Naoto Kan
Mentri Kauangan
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
8 Juni 2010
Wasir Naoto Kan
Kadhisiki Naoto Kan
Wakil Senior Menteri Keuangan
Lungguh
2009 – 8 Juni 2010
Wasir Naoto Kan
Kadhisiki Wataru Takeshita
Masatoshi Ishida
Kagantèni Motohisa Ikeda
Naoki Minezaki
Rerincèn priangga
Lair (1957-05-20) 20 Mèi 1957 (umur 59)
Funabashi, Jepang
Parté pulitik

Parté Dhémokratik

(1998–sekarang)
Gayutan pulitik liya

Parté Baru Jepang

(1992–1994)
Almamater Universitas Waseda
Sana jaringan Situs resmi

Yoshihiko Noda (野田 佳彦 Noda Yoshihiko?, lahir 20 Mei 1957) inggih punika satunggalipun politikus Parté Dhémokratik ing Jepang lan anggota Majelis Endhép Jepang wonten ing Diét Jepang.[1] Panjenenganipun kapilih dados Perdana Mentri Jepang sasampunipun menangaken pamilihan swanten (Pemilu).[1] Mengsahipun ing Pemilu inggih punika Banri Kaieda.[1] Panjenenganipun dipunlantik dados Perdana Mentri sacara resmi déning Kaisar Jepang nalika tanggal 2 September 2011.[1]

Pagesanganipun[besut | besut sumber]

Yoshihiko Noda miyos ing Funabashi, Chiba, minangka putranipun salah satunggalipun Pasukan Bela Dhiri Jepang lan putunipun among tani lokal.[2] Boten kados politikus misuwur sanèsipun, Noda boten gadhah gayutan kulawargi (trah) kaliyan Nagatachō.[3] Tiyang sepuhipun boten saged mbiyantu mbayar resépsi palakraminipun Noda.[3] Noda lulus saking Univérsitas Waseda ing taun 1980 lan lajeng dipuntampi ing Institut Pamaréntah lan Manajemen Matsushita, satunggalipun institusi ingkang dipundamel déning Konosuke Matsushita ingkang ugi minangka tiyang ingkang damel Panasonic. Sadangunipun sekolah ing institut punika, Noda nyambi nyambut damel dados tukang pamaos météran gas.[4] Panjenenganipun kapilih ing majelis Prefektur Chiba nalika taun 1987 ing yuswa 29 taun.[4] Noda remen kaliyan bela dhiri lan gulat. Panjenenganipun kagungan sabuk cemeng ulah raga judo.[4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)Yoshihiko Noda wins Japan leadership race dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. ^ (en)Profile: Yoshihiko Noda, a fiscal hawk flies into Japan's top post dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  3. ^ a b (en)Japan’s Noda Faces Short Honeymoon dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  4. ^ a b c (en)title=Japan's Noda: Low-Key on Domestic Issues, Controversial Abroad dipunundhuh tanggal 2 September 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoshihiko_Noda&oldid=1092915"