Naoto Kan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Naoto Kan
菅 直人
Naoto Kan

Kan dalam Forum Ékonomi Dunia taun 2011.


Mangsa jabatan
8 Juni 2010 – 29 Agustus 2011
Monark Akihito
Didhisiki déning Yukio Hatoyama
Diganti déning Sedang Menjabat

Mangsa jabatan
6 Januari 2010 – 8 Juni 2010
Perdhana Mentri Yukio Hatoyama
Didhisiki déning Hirohisa Fujii
Diganti déning Yoshihiko Noda

Deputi Perdana Menteri Jepang
Mangsa jabatan
16 September 2009 – 8 Juni 2010
Perdhana Mentri Yukio Hatoyama
Didhisiki déning Kosong
last held by Wataru Kubo on 11 January 1996
Diganti déning Kosong

Nembé mengku jabatan
Wiwit mengku jabatan 
22 Juni 1980
Konstituènsi Distrik 18 Tokyo

Miyos (1946-10-10) 10 Oktober 1946 (umur 71)
Ube, Jepang
Partai pulitik Parté Dhémokrat
Garwa Nobuko Kan (1970–Sekarang)
Putra/putri Gentarō Kan
Shinjirō Kan
Almamatèr Institut Teknologi Tokyo
Agami Buddhism (Nichiren-shū)
Situs resmi Official website

Naoto Kan (菅直人) (lair ing Ube, Jepang, 10 Oktober 1946; umur 71 taun) ya iku pemimpin Parté Dhémokratik ing nagara Jepang lan dadi Perdana Menteri Jepang angka 61, kang nganteni Yukio Hatoyama kang mundur.[1][2] Kan Naoto pisanan kapilih dadi anggota Majelis Rendah nalika taun 1980, lan njabat dadi anggota Federasi Sosial Dhémokrat.[1] Sawisé iku ya iku nalika taun 1994, Kan ngggabung karo Parte Sakigake Baru (Shinto Sakigake) lan njabat dadi Kepala urusan Kebijakan nalika isih dadi péranganing koalisi pamaréntah ya iku saka Parte Liberal Dhémokrat (LDP) lan Parté Sosial Dhémokrat (SDP).[1] Rong taun sawisé iku ya iku nalika taun 1996, Kan dadi Menteri Keséhatan ana ing pamaréntahan Perdana Menteri Hashimoto Ryutaro saka LDP, kang ndadèkaké dhèwèké kaloka amarga sukses nangani masalah infeksi HIV saka produk getih kang kena kontaminasi.[1] Ana ing taun 1996 uga, Kan lan Hatoyama Yukio ngadegaké Parte Dhémokrat Jepang (DPJ), lan nalika taun 1998 dhèwèké dadi ketua umum pisanan, sawisé DPJ nglakokaké merger karo parte-parte cilik liyané.[2] Nalika taun 2003, Kan mimpin parténe kanggo gabubg karo Parte Liberal kang dipimpin déning Ozawa Ichiro.[2] Nalika DPJ njupuk kekuasaan nalika menang kanthi nyetak sajarah musim panas wingi, Kan njabat posisi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Strategi Nasional ana ing Kabinet pamaréntahan Perdana Menteri Hatoyama.[2] Ing sasi Januari, Kan banjur nganteni Menteri Keuangan Fujii Hirohisa, kang mundur amarga alesan keséhatan.[2]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Yukio Hatoyama
Perdana Menteri Jepang
2010kini
Diganti déning:
Masih Menjabat

Cathetan suku[besut | besut sumber]