David Cameron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
[[The Right Honourable]]

David Cameron

MP
Davidcameron.jpg
Perdana Mentri Britania Raya
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
11 Mei 2010
Ratu Elizabeth II
Wakil Nick Clegg
Kadhisiki Gordon Brown
Pemimpin Oposisi Britania Raya
Lungguh
6 Desember 2005 – 11 Mei 2010
Ratu Elizabeth II
Wasir Tony Blair
Gordon Brown
Kadhisiki Michael Howard
Kagantèni Harriet Harman
Mentri Pendidikan lan Keterampilan (Oposisi)
Lungguh
6 Mei 2005 – 6 Desember 2005
Lelurah Michael Howard
Kadhisiki Tim Yeo
Kagantèni David Willetts
Member of Parliament
for Witney
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
7 Juni 2001
Kadhisiki Shaun Woodward
Akèh-akèhé 22.740 (32,5%)
Rerincèn priangga
Lair 9 Oktober 1966 (umur 49)
London, Britania Raya
Parté pulitik Parté Konservatif
Sisihan

Samantha Sheffield (palakrami

1996–sapunika)
Anak Ivan Reginald Ian (tilar donya)
Nancy Gwen
Arthur Elwen
Florence Rose Endellion
Pilungguh 10 Downing Street (resmi)
Almamater Brasenose College, Oxford
Agama Anglikan
Tandha tangan Tandha tangané David Cameron
Sana jaringan Situs web Parté Konservatif

David William Donald Cameron (lair ing London, Inggris, 9 Oktober 1966; umur 49 taun) inggih punika Perdana Mentri Britania Raya lan ugi pangarsanipun Parté Konservatif (Britania Raya).[1] Cameron makili Witney (parlemén Inggris) minangka anggota parlemén.[1] Cameron sinau ilmu filsafat, pulitik, lan ékonomi ing Universitas Oxford, panjenenganipun pikantuk gelar kaurmatan ing kelas kapisan.[1] Panjenenganipun lajeng ndèrèk Dhepartemen Panaliten Konservatif lan dados penasihat khususipun Norman Lamont, lajeng ugi dados panasihatipun Michael Howard.[1] Cameron ugi dados dhirektur COrporate Affairs ing Carlton Komunikasi ngantos pitung taun dangunipun.[1]

Wonten ing satunggalipun penyalonan ingkang kapisan kanggé parlemén ing Stafford nalika taun 1997 panjenenganipun kalah.[1] Ananging Cameron kapilih minangka anggota parlemén kanggé Oxfordshire, konstituensi saking parelemén Inggris. Kalih taun salajengipun, panjenenganipun dipunpromosikaken dados pangarsanipun parté oposisi.[1] Panjenenganipun dados pangarsanipun lan ngatur kampanye pamilian umum taun 2005.[1] Kanthi citra publik ingkang saé minangka calon mudha ingkang modherat saéngga saged narik kawigaten pamilih enèm, panjenenganipun lajeng menang dados pangarsanipun kapemimpinan konservatif ing taun 2005.[1] Nalika pamilian umum 2010 ingkang dipunwontenaken ing tanggal 6 Mei, parté konservatif menangaken 307 kursi lan Cameron lajeng dipunlantik dados perdana mentri ing tanggal 11 Mei 2010.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)Hall of Fame, David Cameron dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. ^ (en)David Cameron becomes youngest Prime Minister in almost 200 years dipunundhuh tanggal 7 September 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Cameron&oldid=1093270"