David Cameron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
[[The Right Honourable]]

David Cameron

MP
Davidcameron.jpg
Mahamantri Karajan Manunggal
Wiwit linggih
11 Mèi 2010
Ratu Elizabeth II
Wakil Nick Clegg
Kang ndhisiki Gordon Brown
Pemimpin Oposisi Karajan Manunggal Raya
Linggih
6 Dhésèmber 2005 – 11 Mèi 2010
Ratu Elizabeth II
Mahamantri Tony Blair
Gordon Brown
Kang ndhisiki Michael Howard
Kang nggantèni Harriet Harman
Mentri Pendidikan lan Keterampilan (Oposisi)
Linggih
6 Mèi 2005 – 6 Dhésèmber 2005
Pangarep Michael Howard
Kang ndhisiki Tim Yeo
Kang nggantèni David Willetts
Member of Parliament
for Witney
Wiwit linggih
7 Juni 2001
Kang ndhisiki Shaun Woodward
Mayoritas 22.740 (32,5%)
Rerincèn dhiri
Lair 9 Oktober 1966 (umur 52)
London, Karajan Manunggal
Parté pulitik Parté Konservatif
Sisihan

Samantha Sheffield (palakrami

1996–sapunika)
Anak Ivan Reginald Ian (tilar donya)
Nancy Gwen
Arthur Elwen
Florence Rose Endellion
Pilungguh 10 Downing Street (resmi)
Almamater Brasenose College, Oxford
Agama Anglikan
Tandha tangan Tandha tangané David Cameron
Sana jaringan Situs web Parté Konservatif

David William Donald Cameron (lair ing London, Inggris, 9 Oktober 1966; umur 52 taun) inggih punika Mahamantri Karajan Manunggal lan ugi pangarsanipun Parté Konservatif (Karajan Manunggal).[1] Cameron makili Witney (parlemén Inggris) minangka anggota parlemén.[1] Cameron sinau ngèlmu filsafat, pulitik, lan ékonomi ing Universitas Oxford, panjenenganipun pikantuk gelar kaurmatan ing kelas kapisan.[1] Panjenenganipun lajeng ndèrèk Dhepartemen Panaliten Konservatif lan dados penasihat khususipun Norman Lamont, lajeng ugi dados panasihatipun Michael Howard.[1] Cameron ugi dados dhirektur COrporate Affairs ing Carlton Komunikasi ngantos pitung taun dangunipun.[1]

Wonten ing satunggalipun penyalonan ingkang kapisan kanggé parlemén ing Stafford nalika taun 1997 panjenenganipun kalah.[1] Nanging Cameron kapilih minangka anggota parlemén kanggé Oxfordshire, konstituensi saking parelemén Inggris. Kalih taun salajengipun, panjenenganipun dipunpromosikaken dados pangarsanipun parté oposisi.[1] Panjenenganipun dados pangarsanipun lan ngatur kampanye pamilian umum taun 2005.[1] Kanthi citra publik ingkang saé minangka calon mudha ingkang modherat saéngga saged narik kawigaten pamilih enèm, panjenenganipun lajeng menang dados pangarsanipun kapemimpinan konservatif ing taun 2005.[1] Nalika pamilian umum 2010 ingkang dipunwontenaken ing tanggal 6 Mèi, parté konservatif menangaken 307 kursi lan Cameron lajeng dipunlantik dados mahamantri ing tanggal 11 Mèi 2010.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Hall of Fame, David Cameron dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. David Cameron becomes youngest Prime Minister in almost 200 years dipunundhuh tanggal 7 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]