Tony Blair

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Right Honourable
 Tony Blair
Tony Blair

Mangsa jabatan
2 Mei 1997 – 27 Juni 2007
Monark Elizabeth II
Deputi John Prescott
Didhisiki déning John Major
Diganti déning Gordon Brown

Mangsa jabatan
21 Juli 1994 – 2 Mei 1997
Perdhana Mentri John Major
Didhisiki déning Margaret Beckett
Diganti déning John Major
Mangsa jabatan
9 Juni 1983 – 27 Juni 2007
Didhisiki déning New Constituency
Diganti déning Phil Wilson
Mayoritas 18,449 (44.5%)

Miyos (1953-05-06) 6 Mèi 1953 (age 63)
Edinburgh, Scotland
Kabangsan Britania Raya
Partai pulitik Parté buruh
Garwa Cherie Booth
Rélasi William Blair
Putra/putri Euan, Nicholas, Kathryn, Leo
Papan dunung Connaught Square
Almamatèr St John's College, Oxford
Pakaryan Diplomat
Profèsi Pengacara
Agami Katulik Roma (rumiyin Anglikan)
Tapak asma Tony Blair's signature
Situs resmi Kantor Tony Blair

Anthony Charles Lynton Blair (lair ing Edinburgh, Skotlandia, 6 Mei 1953; umur 63 taun) utawi dipuntepangi kanthi asma Tony Blair punika satunggiling mantan Perdhana Mentri Britania Raya (wekdal jabatan antawis 2 Mei 1997 dumugi 27 Juni 2007), First Lord of the Treasury, Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya, lan Anggota Parlemèn Britania Raya kanggé laladan pamilihan Sedgefield ing North East England. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin Parté Buruh wiwit sédanipun John Smith taun 1994 dumugi taun 2007.

Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta Parté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning Parté Konservatif. Blair punika mantan Perdhana Mentri saking Parté Buruh kanthi wekdal mengku jabatan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin parté kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.

Parténipun sampun menangaken swanten mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal 5 Mei 2005.

Blair naté rawuh dhateng Jakarta tanggal 29 Maret 2006. Kunjungan punika arupi kunjungan pisanan déning Perdhana Mentri Britania Raya dhumateng Asia Kidul-wétan salebeting 21 taun pungkasan. Perdhana Mentri Britania Raya pungkasan ingkang rawuh dhateng Jakarta inggih punika Margaret Thatcher ing taun 1985.

Titel lan Pangurmatan[besut | besut sumber]

  • Anthony Charles Lynton Blair, (1953–1983)
  • Anthony Charles Lynton Blair, Esq, MP (1983–1994)
  • The Rt Hon Anthony Charles Lynton Blair, MP (1994–2007)
  • The Rt Hon Anthony Charles Lynton Blair (2007–)

Pangurmatan[besut | besut sumber]

Karyanipun[besut | besut sumber]

  • Blair, Tony (2003). Iraq's Weapons of Mass Destruction: The Assessment of the British Government Diane Publishing, ISBN 0-7567-3102-X
  • Blair, Tony (2002). The Courage of Our Convictions Fabian Society, ISBN 0-7163-0603-4
  • Blair, Tony (2000). Superpower: Not Superstate? (Federal Trust European Essays) Federal Trust for Education & Research, ISBN 1-903403-25-1
  • Blair, Tony (1998). The Third Way: New Politics for the New Century Fabian Society, ISBN 0-7163-0588-7
  • Blair, Tony (1998). Leading the Way: New Vision for Local Government Institute for Public Policy Research, ISBN 1-86030-075-8
  • Blair, Tony (1997). New Britain: My Vision of a Young Country Basic Books, ISBN 0-8133-3338-5
  • Blair, Tony (1995). Let Us Face the Future Fabian Society, ISBN 0-7163-0571-2
  • Blair, Tony (1994). What Price Safe Society? Fabian Society, ISBN 0-7163-0562-3
  • Blair, Tony (1994). Socialism Fabian Society, ISBN 0-7163-0565-8

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
boten wonten
Anggota Parlemèn Sedgefield
1983–
Diganti déning:
tasih njabat
Didhisiki déning:
John Smith
Pamimpin Oposisi
19941997
Diganti déning:
John Major
Didhisiki déning:
John Smith
Pamimpin Parté Buruh (Britania Raya)
1994–2007
Diganti déning:
Gordon Brown
Didhisiki déning:
John Major
Perdhana Mentri Britania Raya
1997–27 Juni 2007
Diganti déning:
Gordon Brown
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tony_Blair&oldid=1060715"