Margaret Thatcher

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Right Honourable
 Margaret ThatcherThe Baroness Thatcher, LG, OM, PC, FRS
Margaret Thatcher

Mangsa jabatan
4 Mei 1979 – 28 November 1990
Monark Elizabeth II
[[Deputi Perdhana Mentri Britania Raya|Deputi]] William Whitelaw (1979–1988)
Geoffrey Howe (1989–1990)
Didhisiki déning James Callaghan
Diganti déning John Major

Mangsa jabatan
11 Februari 1975 – 4 Mei 1979
Didhisiki déning Edward Heath
Diganti déning James Callaghan

Mangsa jabatan
20 Juni 1970 – 4 Maret 1974
Perdhana Mentri Edward Heath
Didhisiki déning Edward Short
Diganti déning Reginald Prentice
Mangsa jabatan
8 Oktober 1959 – 9 April 1992
Didhisiki déning John Crowder
Diganti déning Hartley Booth

Miyos (1925-10-13) 13 Oktober 1925 (umur 91)
Grantham, Lincolnshire, Inggris
Tilar donya 8 April 2013(2013-04-08) (umur 87)
London,
Britania Raya
Kabangsan British
Partai pulitik Parté Konservatif
Garwa Sir Denis Thatcher, Bt (1951–2003)
Putra/putri The Hon. Carol Thatcher
Sir Mark Thatcher, 2nd Bt
Almamatèr Somerville College, Oxford
Profèsi Èlmuwan (Kimia)
Pengacara
Agami Methodist
Tapak asma Margaret Thatcher's signature

Margaret Hilda Thatcher, Baroness Thatcher, LG, OM, PC, FRS (lair ing Grantham, Lincolnshire, Inggris, 13 Oktober 1925 – pati ing London, Britania Raya, 8 April 2013 ing yuswa 87 taun) punika Perdhana Mentri Britania Raya taun 1979-1990; mangsa njabat paling dangu ing abad kaping 20. Panjenenganipun arupi satunggil-satunggilipun wanita ingkang nglenggahi jabatan kasebat sarta dados pamimpin satunggiling parté pulitik ageng ing Britania Raya. Panjenenganipun punika salah satunggil tokoh wigatos ing abad sapunika. Filosofi pulitikipun salajengipun dipuntepangi minangka Thatcherisme. Sadèrèngipun njabat, panjenenganipun sampun dipuntepangi minangka "Wanita Wesi" (Iron Lady) ing médhia Uni Sovyèt amargi panentanganipun dhumateng komunisme.