Royal Society

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

The Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, utawa kang luwih dikenal kanthi sesebutan Royal Society mawon, ya iku perkumpulan kang diadegake ing taun 1660 kanthi tujuan majokake ilmu pengetahuan. Organisasi iki duwé piyagam dhukungan saka raja Inggris wektu iku, Charles II ing taun 1662.[1] Keanggotaan (fellowship) diresmekake sawise dipilih déning anggota (fellow) kang wis ana. Anggota disyaratke duwé kewarganagaraan salah siji anggota nagara-nagara persemakmuran utawa Républik Irlandia. Warga nagara nonpersemakmuran utawa Républik Irlandia bisa dadi anggota asing (foreign member). Tokoh-tokoh kaya Isaac Newton, Christopher Wren, Charles Darwin, Ernest Rutherford lan Dorothy Hodgkin ya iku anggota Royal Society.[2]

Catatan[besut | besut sumber]

  1. ^ "History of the Royal Society". The Royal Society. Dijupuk 2008-10-24. 
  2. ^ "The Fellowship and Foreign Membership of the Royal Society". The Royal Society. Dijupuk 2008-10-24. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Royal_Society&oldid=1101480"