Panasonic

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panasonic Corporation
Jeneng asli
パナソニック株式会社
Jeneng romanisasi
Panasonikku kabushiki gaisha
Jejuluk kawitan
  • Matsushita Electric Manufacturing Works (1918–1935)
  • Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (1935–2008)
Public KK
Kadagangaké minangka
ISINJP3866800000
IndhustriConglomerate
DiyasaMaret 13, 1918; 104 taun kapungkur (1918-03-13)
Osaka, Japan
Sing yasaKonosuke Matsushita
Kantor gedhéKadoma, Osaka, Japan
34°44′38″N 135°34′12″E / 34.7438°N 135.5701°E / 34.7438; 135.5701Koordhinat: 34°44′38″N 135°34′12″E / 34.7438°N 135.5701°E / 34.7438; 135.5701
Tlatah lumadi
Worldwide
Wong kunci
  • Kazuhiro Tsuga (Chairman)
  • Yuki Kusumi (President and CEO)
Wijil
Olèh-olèhanDecrease ¥7,49 trillion (2020)[* 1]
Decrease ¥293,75 billion (2020)[* 1]
Decrease ¥225,71 billion (2020)[* 1]
Gunggung asètIncrease ¥6,22 trillion (2020)[* 1]
Gunggung ékuwitasIncrease ¥2,16 trillion (2020)[* 1]
Cacah karyawan
259,385 (2021)
DhivisiPanasonic Corporation of North America (US)
Anak kumpeni
Sana jaringanpanasonic.com
Cathetan sikil
  1. a b c d e "Annual Report 2020" (PDF) (Press release). Panasonic Corporation. September 11, 2020. Dibukak ing June 11, 2021.

Panasonic Corporation (ing basa Jepang:パナソニック株式会社) TYO: 6752, NAG:6752), iku sawijining multinasional perusahaan konglomerat utama Jepang, kantor pusaté ing Kadoma, Osaka. Iki diadegaké déning Konosuke Matsushita ing taun 1918 minangka pabrikan soket bolam lampu.[1] Saliyane elektronik konsumen sing dadi produsen paling gedhe ing donya ing pungkasan abad kaping 20, Panasonic nawakake macem-macem produk lan layanan, kalebu baterei sing bisa diisi ulang, sistem otomotif lan avionik, industri. sistem, uga renovasi omah lan konstruksi. [2][3][4][5][6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Corporate Profile Archived 27 January 2011 at the Wayback Machine.." Panasonic Corporation. Retrieved February 15, 2011. "Head Office Location 1006, Oaza Kadoma, Kadoma-shi, Osaka 571-8501, Japan" (PDF Map Archived April 9, 2011, at the Wayback Machine., GIF Map Archived January 17, 2012, at the Wayback Machine. (Direct link Archived December 18, 2010, at the Wayback Machine.))
  2. "MATSUSHITA PROFIT CUT". Australian Financial Review (ing basa Inggris). November 19, 1991. Dibukak ing July 25, 2020.
  3. Kunii, Irene M. "Matsushita: The Electronic Giant Wakes Up". www.bloomberg.com. Dibukak ing July 25, 2020.
  4. "Forbes Global 2000 Profile". Forbes. Diarsip saka sing asli ing February 2, 2010. Dibukak ing January 3, 2010.
  5. Reuters Staff (July 8, 2016). "Panasonic expects to double sales of electric car batteries in three years". Reuters (ing basa Inggris). Dibukak ing April 5, 2021.
  6. "Panasonic Homes Co., Ltd. – Panasonic". homes.panasonic.com. Dibukak ing July 25, 2020.

Pranala njaba[besut | besut sumber]