Osaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].
Osaka
大阪
Kutha ditunjuk
大阪市 · Kutha Osaka
Koordhinat: 34°41′37.48″N 135°30′7.83″E / 34.6937444°N 135.5021750°E / 34.6937444; 135.5021750Koordhinat: 34°41′37.48″N 135°30′7.83″E / 34.6937444°N 135.5021750°E / 34.6937444; 135.5021750
Government
 • Walikutha Kunio Hiramatsu wiwit Desember 2007
Tlatah
 • Gunggung 222,30 km2 (8,580 sq mi)
Cacah jiwa (1 September 2010)
 • Total 2.668.113
 • Karapetan 12.000/km2 (30,000/sq mi)
Japan Standard Time (UTC+9)
- Wit Sakura
- Kembang Pansy
Nomer tilpun 06-6208-8181
Alamat 1-3-20 Nakanoshima, Kita-ku, Ōsaka-shi, Ōsaka-fu
530-8201
Sana jaringan City of Ōsaka

Kutha Osaka (大阪市 Ōsaka-shi?) Ngenani wuni iki rungokna  iku kutha katelu-paling gedhé ing Jepang, kanthi populasi 2,7 yuta wong.

Kutha iki ana ing pulo Honshu, ing cangkem Kali Yodo ing Lempongan Osaka. Kutha iki arupa salah siji pusat industri lan pelabuhan utama, uga kutha krajan Prefektur Osaka lan bagéyan pusat saka laladan metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto. Ing sisih wétan, Osaka wewatesan karo Kyoto lan Nara, lan ing sisih kulon karo kutha Kobe. Osaka arupa bagéyan saka wewengkon Kansai.

Osaka arupa sawijining metropolis banyu, mawa kali-kaliné lan gunggung kreteg paling akèh ing Jepang nganti ora kaétung gunggungé. Miturut wong Jepang, ana "808 bangunan kreteg" ing Osaka. Konon kanggo wong Jepang, angka "808" arupa gunggung sing akèh banget, lan padha tegesé karo ora kaétung. Sejatiné gunggung kreteg sing ana ing Osaka ya iku 790, ing antarané, 761 kreteg sing dikelola déning pamaréntah kutha Osaka.

Ana loro pusat kutha ing Osaka, ya iku Umeda ing sisih lor, lan Namba ing sisih kidul. Kaloro pusat kutha iki dihubungaké déning dalan utama sing jenengé Midosuji. Kantor-kantor padagangan, bank, lan konglomerat Jepang umumé kapusat ing sakupengé Dalan Midosuji. Pasawangan Dalan Midosuji mawa godhong-godhong wit Ginkgo sing nguning ing mangsa gugur èndah banget.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Osaka&oldid=1070556"