Préfèktur Tottori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Peta Prefektur Tottori
Prefektur Tottori


Tottori Prefecture
鳥取県
Prefecture
Trankripsi Japanese
 • Japanese鳥取県
 • RōmajiTottori-ken
Gendéra Tottori Prefecture
Gendéra
Official logo of Tottori Prefecture
Symbol
Location of Tottori Prefecture
Koordhinat: Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Module:Country extract/JP' not found. 35°27′N 133°46′E / 35.450°N 133.767°E / 35.450; 133.767Koordhinat: Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Module:Country extract/JP' not found. 35°27′N 133°46′E / 35.450°N 133.767°E / 35.450; 133.767
CountryJapan
RegionChūgoku (San'in)
IslandHonshu
CapitalTottori
SubdivisionsDistricts: 5, Municipalities: 19
Pamaréntahan
 • GovernorShinji Hirai
Laladan
 • Gunggung3,507,05 km2 (1,35.408 sq mi)
 • Urut laladan41st
Cacah warga (June 1, 2016)
 • Gunggung570,569
 • Urut pepadhet47th
 • Pepadhet163/km2 (420/sq mi)
Kodhe ISO 3166JP-31
Situs wèbwww.pref.tottori.jp/english Cithakan:Infobox region symbols
Guguk pasir Tottori

Prefektur Tottori (鳥取県 Tottori-ken?) inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing pérangan lor-wétan wewengkon Chugoku, mliginipun ing sisih wétan laladan San-in ing Pulo Honshu [1][2]. Prefektur Tottori gadhah cacah penduduk ingkang paling sakedhik ing antawisipun sadaya prefektur ing Jepang. Kutha krajanipun punika kutha Tottori ingkang rumiyinipun mekar saking kutha ing sakiwa tengenipun Astana Tottori. Produk tetanèn unggulan Prefektur Tottori inggih punika woh pir Nijisseiki ingkang kondhang ing Jepang amargi raosipun ingkang écho. Produk tetanèn sanèsipun punika woh pir jinis Kōsui, nagaimo, lokyo, godhong bawang lan semangka. Guguk pasir Tottori punika papan pariwisata ingkang kawéntar ing Prefektur Tottori.

Géografi[besut | besut sumber]

Prefektur Tottori pérangan kilèn winatesan kaliyan Prefektur Shimane, ing pérangan wétan winatesan kaliyan Prefektur Hyogo lajeng ing sisih kidul kaliyan Prefektur Hiroshima, Prefektur Okayama, lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis pasisir kaliyan Laut Jepang (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing laladan pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori punika dipunperang dados tigang pérangan, laladan pérangan kilèn kanthi pusta kutha Yonago lan kutha Sakaiminato, laladan pérangan tengah kanthi pusat kutha Kurayoshi, lan laladan pérangan wétan kanthi pusat kutha Tottori. prefektur Tottori gadhah laladan tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. Gunung Daisen (1.729 m) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng Gunung Hyōnosen (1.509,6 m) lan Gunung Nagi (1.255 m). Ilining toya lèpèn sadaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunlangkungi Lèpèn Hino.

Pendidikan[besut | besut sumber]

Transportasi[besut | besut sumber]

Papan anggegana[besut | besut sumber]

Jaringan sepur (kereta api)[besut | besut sumber]

JR-West[besut | besut sumber]

Chizu Express[besut | besut sumber]

Wakasa Railway[besut | besut sumber]

Kereta lokal ing dhistrik Yazu antawisipun kutha Yazu lan kutha Wakasa.

Budaya[besut | besut sumber]

Festival[besut | besut sumber]

Papan pariwisata[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Fèbruari 2013)
  2. Jepang, (dipunakses tanggal 23 Fèbruari 2013)
  3. Petualangan di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Fèbruari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]