Shinkansen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Shinkansen seri E5
Shinkansen Seri 200~E4
Shinkansen seri N700
Shinkansen Seri 0~N700
JR Maglev MLX01

Shinkansen (新幹線, uga kerep sinebut kréta pélor) iku jalur Sepur rikat Jepang sing dioperasèkaké déning papat parusahan ing grup Japan Railways. Shinkansen minangka sarana utama kanggo angkudan antar kutha ing Jepang, saliyané montor mabur. Kacepetan paling dhuwur bisa ngancik 300 km/jam. Jeneng Shinkansen kerep dipigunakaké déning wong-wong ing sajabaning Jepang kanggo tegesé sepuré, nanging tembung iki sajeroning basa Jepang sajatiné tegesé jeneng jalur sepur mau.

Uga delengen[besut | besut sumber]