Maglev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sepur Maglev ing Jerman

MagLev iku tembung cekakan saka Magnètically LEVitated trains sing tegesé sepur sing ngambang kanthi magnètis. Kerep uga disebut sepur magnèt. Kaya kacetha ing jenengé, prinsip sepur iki ya iku manfaataké gaya angkat magnètik ing rèlé saéngga kaangkat sethithik mendhuwur, banjur gaya surung diasilaké déning motor indhuksi. Sepur iki bisa mlayu kanthi kacepetan nganti 650 km/jam (404 mpj) luwih rikat tinimbang sepur biyasa. Sawetara nagara sing wis migunakaké sepur jinis iki ya iku Jepang, Prancis, Amérika, lan Jerman.

Tèknologi[besut | besut sumber]

Ana telung jinis tèknologi maglev:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]