Maglev

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sepur Maglev ing Jerman

MagLev iku tembung cekakan saka Magnètically LEVitated trains sing tegesé sepur sing ngambang sacara magnètis. Kerep uga disebut sepur magnèt. Kaya kacetha ing jenengé, prinsip sepur iki ya iku manfaataké gaya angkat magnètik ing rèlé saéngga kaangkat sethithik mendhuwur, banjur gaya surung diasilaké déning motor indhuksi. Sepur iki bisa mlayu kanthi kacepetan nganti 650 km/jam (404 mpj) luwih cepet tinimbang sepur biasa. Sawetara negara sing wis migunakaké sepur jinis iki ya iku Jepang, Prancis, Amérika, lan Jerman.

Tèknologi[besut | besut sumber]

Ana telung jinis tèknologi maglev:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maglev&oldid=968287"