Préfèktur Tokushima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Peta Prefektur Tokushima
Prefektur Tokushima
Prefektur {{{Name}}}
Trankripsi Jepang
 • Rōmaji Tokushima-ken
Official logo of Prefektur {{{Name}}}
Lambang Préfèktur Tokushima
Location of Prefektur {{{Name}}}
negara Jepang
 • Urut laladan {{{AreaRank}}}
Kodhe ISO 3166 JP-36
Munisipalitas 24
Ikan -

Préfèktur Tokushima (徳島県 Tokushima-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing pérangan wétan Pulo Shikoku [1][2]. Kutha krajanipun punika Tokushima. Prefektur punika kondhang saking asiling panèn jawawut ingkang wonten ing Basa Jepang dipunwastani awa saéngga wewengkon punika miturut pambagian provinsi lawas naté dipunsebat minangka Provinsi Awa.

Ing Prefektur Tokushima taksih wonten sumber daya alam ingkang dipunolah kanthi temenen, kados Lèpèn Yoshino, laladan Pagunungan Shikoku, lan wewengkon perairan Kii ingkang misahaken Prefektur Tokushima kaliyan Prefektur Wakayama lan Pulo Awaji. Prefektur punika gadhah kathah papan pariwisata ingkang kondhang inggih punika Kutha Naruto, Pusaran Toya Naruto ing Selat Naruto, lan Lembah Ōboke lan Koboke ing laladan ilining Lèpèn Yoshino. Produk tetanènipun wujud janganan lanw woh-wohan ingkang dipunsadé ing wewengkon Kinki.

Géografi[besut | besut sumber]

Sapérangan ageng wewengkon Prefektur Tokushima punika wujud laladan gunung-gunung kejawi wewengkon ing pérangan lèr lan ing dhataran andhap Tokushima. Ing sisih kidul dhataran Tokushima kalebet laladan pagunungan ingkang saking kala rumiyin dados penghambat transportasi lan distribusi barang. Saking laladan pagunungan Tokushima mili sapérangan lèpèn kados Lèpèn Yoshino, Lèpèn Naka, lan Lèpèn Katsuura. Prefektur Tokushima gadhah sumber toya ingkang sarwa linuwih saéngga asring damel bena. Sewalikipun, Prefektur Kagawa minangka tangganipun namun gadhah sakedhik ilèn toya lan tansah kekirangan toya. Sapérangan ageng ing wewengkon Tokushima pikantuk prabawa iklim garis pasisir Samodra Pasifik ingkang anget kanthi curahing jawah ingkang inggil, déné ing wewengkon pérangan lèr ilèn Lèpèn Yoshino pikantuk prabawa saking iklim garis pasisir Laut Pedalaman Seto.

Kutha[besut | besut sumber]

Kota kecil dan désa[besut | besut sumber]

Aizumi
Itano
Kamiita
Kitajima
Matsushige
Kaiyō
Minami
Mugi
Kamikatsu
Katsura
Tsurugi
Higashimiyoshi
Sanagouchi
Ishii
Kamiyama
Naka

Sajarah[besut | besut sumber]

Nalika Jaman Sengoku, wewengkon punika dados punjer kuwaosing klan Miyoshi ingkang kondhang ing wolung provinsi wiwit saking pérangan wétan Pulau Shikoku dumugi ing Provinsi Yamashiro.

Transportasi[besut | besut sumber]

Papan anggegana[besut | besut sumber]

Prefektur Tokushima gadhah papan anggegana domestik kanthi nama Papan Anggegana Tokushima ingkang wonten ing Matsushige.

Jaringan sepur (kereta api)[besut | besut sumber]

Prefektur Tokushima punika kalebet prefektur ing Jepang ingkang gadhah jaringan sepur paling sakedhik. Sedaya sepur ingkang dipun-ginakaken taksih sepur diesel ingkang dèrèng ngginakaken sepur listrik.

JR-Shikoku[besut | besut sumber]

Asakaigan Railway[besut | besut sumber]

Kapal feri[besut | besut sumber]

Pelabuhan Tokushima-Komatsushima minangka pelabuhan utama prefektur punika wonten ing kutha Tokushima lan Komatsushima.

  • Feri Nankai, ngubungaken Pelabuhan Tokushima kaliyan Pelabuhan Wakayama.
  • Feri Ocean Tokyu, ngubungaken Pelabuhan Shin-Moji kaliyan Pelabuhan Tokushima lan Pelabuhan Tokyo.

Budaya[besut | besut sumber]

Festival[besut | besut sumber]

Pariwisata[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Fèbruari 2013)
  2. ^ Jepang, (dipunakses tanggal 23 Fèbruari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]