Himeji

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kuil Shoshazan Engyōji
Astana Himeji

Himeji (姫路市 Himeji-shi?) inggih punika kutha ing Jepang ingkang mapan wonten ing Pulo Honshu, sisih kilèn dhaérah Kansai, bagéyan barat daya Prefektur Hyogo. Kutha Himeji mulanipun kutha ingkang mekar ing underaning Astana Himeji. Kutha Himeji punika kutha inti ingkang ngurusi piyambak babagan pérangan tartamtu kadosta kasejahtraan, karesikan, lan pambangunan kutha. Nalika tanggal 27 Maret 2006, kutha Himeji dados langkung wiyar amargi gabung kalihan sapérangan kutha ingkang wonten ing sakiwa tengenipun. Ing kutha Himeji wonten kathah lembaga arta jinis Shinkin Bank (信用金庫 shinyō kinko?) ingkang nampi simpenan lan nyaluraken krèdit antar nasabah. Ing sajroning kutha Himeji wonten kantor pusat Himeji Shinyō Kinko, Banshū Shinyō Kinko, lan Hyōgo Shinyō Kinko.

Geografi[besut | besut sumber]

Kutha Himeji punika mapan wonten ing tengahing Dataran Harima, mliginipun wonten ing sisih kilèn Prefektur Hyogo. Ing bagéyan wétan kutha mili Lèpèn Ichi, déné wonten ing tengahing kutha wonten Lèpèn Senba, lan Lèpèen Noda. Wonten ing sisih kilèn mili Lèpèn Yumesaki sarta Sungai Ōtsuma, lan Lèpèn Ibo wonten ing pinggir bagéyan kilèn. Sedata ilining toya muaranipun tumuju ing kidul ing dhaérah segara ingkang dipunsebat Harima-nada. Wonten ing tengahing kutha wonten Astana Himeji ingkang jumeneng ing sanginggiling gunung Hime. Ing bagéyan lèr wonten Gunung Hiromine lan Gunung Masui, déné ing bagéyan kilèn wonten Gunung Shosha. Jalur kereta Shinkansen, Jalur utama Sanyo, lan Jalan Raya Nasional angka 2 mbelah kutha saking kilèn mangétan. Iklim ing kutha Himeji dipunpengaruhi iklim Laut Pedalaman Seto kanthi sekedhik curah jawah lan suhu nalika énjing ing mangsa adhem punika andhap sanget.

Papan pariwisata[besut | besut sumber]

Kuil sekte Tendai ing pucuking Gunung Shosha, papanipun film The Last Samurai

Festival[besut | besut sumber]

Sakakibara Masamine punika ngajak dhumateng para penduduk supados mirsani perayaan mangsa panas ing lingkungan Astana Himeji supados ngagem Yukata saéngga dipunsebat Yukata Matsuri.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) [repository.usu.ac.id/bitstream/123456789/29057/5/Abstract.pdf Istana Himeji], (dipunakses tanggal 5 Maret 2013)
  2. ^ (id) Istana Himeji di Jepang, (dipunakses tanggal 5 Maret 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Himeji ing Wikimedia Commons.

Cithakan:HyogoCithakan:Jepang-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Himeji&oldid=1004866"