Préfèktur Fukushima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Peta Prefektur Fukushima


Fukushima Prefecture
福島県
Prefecture
Trankripsi Japanese
 • Japanese福島県
 • RōmajiFukushima-ken
Gendéra Fukushima Prefecture
Gendéra
Official logo of Fukushima Prefecture
Symbol
Location of Fukushima Prefecture
CountryJapan
RegionTōhoku
IslandHonshu
CapitalFukushima (city)
SubdivisionsDistricts: 13, Municipalities: 59
Pamaréntahan
 • GovernorMasao Uchibori
Laladan
 • Gunggung13,783,90 km2 (5,32.199 sq mi)
 • Urut laladan3rd
Cacah warga (June 1, 2019)
 • Gunggung1,848,257
 • Urut pepadhet20th
 • Pepadhet0,13/km2 (0,35/sq mi)
Kodhe ISO 3166JP-07
Situs wèbwww.pref.fukushima.lg.jp Cithakan:Infobox region symbols


Préfèktur Fukushima (島根県 Fukushima-ken?) inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Tohoku, Pulo Honshu, Jepang [1]. Kutha krajanipun punika kutha Fukushima.

Sajarah[besut | besut sumber]

Prefektur Fukushima rumiyinipun punika péranganing Provinsi Mutsu. Wewengkon Jepang ing kiwa-tengené Fukushima kawéntar kanthi sebatan Michinoku utawi Ōshū.

Géografi[besut | besut sumber]

Fukushima kalebet prefektur paling kidul wewengkon Tohoku, ugi kalebet wewengkon Tohoku ingkang paling caket kaliyan Tokyo. Prefektur punika kapérang larikan paredèn dados tigang wewengkon, inggih punika(saking kilèn mangétan) Aizu, Nakadori, lan Hamadori. Wewengkon pasisir wewengkon Hamadori madep marang Samodra Pasifik ugi kalebet laladan ingkang paling rata mawi iklim sedhengan. Kutha Fukushima ingkang dados kutha krajan prefektur mapan wonten ing wewengkon Nakadori ingkang dados pusat produksi tetanen. Wewengkon Aizu ingkang mawi paredèn gadhah tlaga, wana, lan mangsa adhem mawi salju [2].

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Kutha alit lan désa[besut | besut sumber]

Wonten sapérangan kutha alit lan désa ing saben distrik.

Panggabungan[besut | besut sumber]

Panggabungan Tamura[besut | besut sumber]

Tanggal 1 Maret 2005 kutha-kutha Funehiki, Ogoe, Takine, lan Tokiwa sarta Désa Miyakoji—sadaya mapan wonten ing Distrik Tamura, kagabung lan damel kutha Tamura.

Pawiyaran Aizuwakamatsu[besut | besut sumber]

Ing 1 November 2004 désa ingkang kala rumiyin punika anama Kitaaizu aking Distrik Kitaaizu (distrik dipunbusak bibar panggabungan punika) kagabung kaliyan kutha Aizuwakamatsu.

Ékanami[besut | besut sumber]

Laladan pasisir wiwit rumiyin kalebet pusat ulam lan indhustri pangolahan dhaharan segara. Sapunika kawéntar minangka indhustri listrik lan pembangkit listrik mawi tenaga nuklir. Ékonomi ing wewengkon dharatan gumantung marang produk tetanèn. Kutha Fukushima kawentar ugi minangka indhustri piranti alus lan piranti èlèktronik.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Kabudayaan[besut | besut sumber]

Legenda nyariosaken babagan jin ingkang mangan manungsa kanthi nama Adachigahara ingkang wonten ing dharatan Adachigahara. Dharatan papan jin Adachigahara punika mapan wonten ing celakipun kutha Fukushima.

Simbol Prefektur[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 21 Fèbruari 2013)
  2. Geografi, (dipunakses tanggal 21 Fèbruari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Fukushima