Sakura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sakura
Chidorigafuchi sakura.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Tetanduran
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Rosales
Famili: Rosaceae
Subfamili: Prunoideae
Génus: Prunus
Spesies
Prunus jamasakura
Prunus serrulata
Prunus × yedoensis

Kembang Sakura inggih punika kembang nasional saking nagari Jepang. Kembang sakura ing Jepang gadhah atusan jinis, jinis ingkang umum inggih punika Prunus × yedoensis (Yoshino Cherry, ingkang gadhah werna abrit nèm lan pethak), Sakura wana (ingkang gadhah warna abrit nèm lan pethak), yamazakura (pethak), yaezakura (werni pethak utawi ungu radi abrit), shidarezakura (kados wit willow, werni abrit) lan sapanunggalipun.[1]

Karakter Sakura[besut | besut sumber]

Périodhe kembang sakura inggih punika cekak, ing Jepang tinepang kanthi tembung kiasan inggih punika “7 dinten kembang sakura”, ingkang ateges wiwit sakura mekar ngantos gogrog gadhah wekdal kirang langkung 7 dinten, lan sadaya wit sakura wiwit ngembang kaping sepisanan, wiwit mekar ngantos gogrog gadhah wekdal setengah wulan. Ing Jepang, kembang sakura dipunanggep dados pambekta rejeki lan kabegjan. Ing adicara kawinan lan perayaan tradisional sapanunggalipun, kedah ngunjuk sup kembang sakura ingkang sampun dipungodhog. Kembang sakura mekar ing wulan April. Sanèsipun punika, nami-nami margi ing Jepang, stasiun, nami kitha, nami janganan, tèh, sop, lan unjukan ugi ngginakaken nami punika.[2]

Galeri[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.anneahira.com(dipuntingali tanggal 28 September 2011)
  2. ^ erabaru.net(dipuntingali tanggal 28 September 2011)