Sop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sop
Romanian potato soup.jpg
Informasi
Asal Indonésia lan donya
Penyajian lan bahan
Bahan janganan, daging lan bumbu

Sop ya iku jangan kang ana duduhé. Sop digawé saka janganan ya iku kul, sawi, kembang kul, onclang, kenthang, kacang kapri, tomat, lan slèdri. Bumbuné digawé saka bawang, uyah, mrica, lan gula pasir. Diwènèhi duduh karebèn seger. Uga ana sop kang digawé kenthel. Sop iku yèn ing Walanda diarani Cream Soup. Cream soup kagawé saka glepung kanji, endhog, janganan kang dicacah alus, lan daging kang dicacah alus. Janganan lan daging diwènèhi miturut seléra. Biyasané cream soup didhahar nganggo roti. Sop lan cream soup énak didhahar nalika isih anget lan ing mangsa rendheng.