Cincau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Merge-arrow.svg Ana usul supaya artikel utawa pérangan iki digabungaké menyang artikel Cao.   (Rembug)
cincau ijo

Cincau inggih punika araning tuwuhan ingkang cara tuwuhipun ngrambat. Tuwuhan punika wonten godhongipun ingkang saged dipundamel cincau.

Caranipun damel cincau[besut | besut sumber]

  • Godhong cincau ingkang sampun dikumbah lajeng dipunkruwes-kruwes nganggé toya ingkang sampun mateng,
  • Lajeng dipunsaring,
  • Banjur dipunadhemaken dumugi kenthel saged dados ombèn-ombèn ingkang kados ager-ager ingkang dipunwastani cincau.

Cincau punika saged kanggé campuran unjukan sanèsipun kados ta ès dawet,saged ugi dipununjuk kaliyan toya ingkang dipuncampuri kaliyan gula Jawa utawi juruh. Saged dipuncampur kaliyan ès supados langkung énak.