Mesona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mesona
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Lamiales
Famili: Lamiaceae
Génus: Mesona
Spesiès

Lihat teks.

Mesona iku siji génus saka famili mint (Lamiaceae).

Conto spesiès saka génus iki ya iku Mesona procumbens Hemsley lan Mesona chinensis, sing uga dikenal minangka xiancao (仙草) sajeroning basa Mandarin, sian-chháu sajeroning basa Taiwan sarta leung fan cao (涼粉草) sajeroning basa Kanton. Tanduran iki duwé khasiat peluruh utawa diuretik lan dipigunakaké ing masakan Taiwan minangka ombènan sing panas lan kenthel. Bisa uga disajèkaké nganggo ès minangka cao (grass jelly).

Ing Indonésia, godhong saka Mesona palustris Bl. kanggo bahan kanggo gawé cao ireng. Siji indhustri ing Indonésia wis kasil ngembangaké pengemasan cao ireng sajeroning wangun bubuk siyap anggo kaya ager-ager.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]