Mesona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mesona
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Lamiales
Famili: Lamiaceae
Génus: Mesona
Spesiès

Lihat teks.

Mesona iku siji genus saka famili mint (Lamiaceae).

Conto spesiès saka genus iki ya iku Mesona procumbens Hemsley lan Mesona chinensis, sing uga dikenal minangka xiancao (仙草) sajeroning basa Mandarin, sian-chháu sajeroning basa Taiwan sarta leung fan cao (涼粉草) sajeroning basa Kanton. Tanduran iki nduwèni khasiat peluruh utawa diuretik lan dipigunakaké ing masakan Taiwan minangka ombènan sing panas lan kenthel. Bisa uga disajèkaké nganggo ès minangka cao (grass jelly).

Ing Indonésia, godhong saka Mesona palustris Bl. dipigunakaké minangka bahan kanggo gawé cao ireng. Siji indhustri ing Indonésia wis kasil ngembangaké pengemasan cao ireng sajeroning wangun bubuk siap anggo kaya ager-ager.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]