Lamiales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lamiales
Galeopsis speciosa (Zellwald).jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Lamiales
Suku

pirsani teks.

Lamiales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad euasterids I, asterids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Asteridae, kelas Magnoliopsida.

Bangsa iki kapérang saka 23 suku, 1.059 marga, lan 23.275 jinis:[1]

Saliyané iku ana uga rong marga sing durung bisa dilebokaké jroning suku tinentu: Peltanthera lan Rehmannia.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]