Verbenaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Verbenaceae
Sinyo nakal, anggota Verbenaceae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Lamiales
kulawarga: Verbenaceae
Genera

pirsani tèks.

Verbenaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki klebu jroning bangsa Lamiales.

Kajian filogenetis[1] nedahaké yèn akèh anggota klasik Verbenaceae pranyata luwih pantes dilebokaké jroning Lamiaceae. Kanthi mangkono anggota Verbenaceae kari 35 genera lan watara 1.200 spesies[2][3]. Api-api (Avicennia), sing awalé dianggep anggota Verbenaceae utawa sangisoré suku dhéwé, Avicenniaceae, saiki luwih cenderung digolongaké jroning Acanthaceae[2].

Marga anggota[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki marga-marga anggota Verbenaceae sing wis "dipangkas"[4]:

Ing ngisor iki marga-marga sing tau dilebokaké jroning Verbenaceae nanging banjur dipindhahké dhateng Lamiaceae[4]:

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Cantino, P.D., Harley, R.M. & Wagstaff, S.J. 1992. Genera of Labiatae: status and classification. Pp. 511-522. In Harley, R.M. & Reynolds, T. (eds) Advances in Labiate Science. Richmond, Royal Botanic Gardens, Kew.
  2. ^ a b "Angiosperm Phylogeny Website - Lamiales". Missouri Botanical Garden. http://www.mobot.org/mobot/research/APweb/orders/lamialesweb.htm#Lamiales.
  3. ^ Heywood, V.H., Brummitt, R.K., Culham, A. & Seberg, O. 2007: Flowering Plant Families of the World. Royal Botanic Gardens, Kew.
  4. ^ a b "GRIN Taxonomy for Plants - Genera of Verbenaceae". United States Department of Agriculture. http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/gnlist.pl?1176.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Verbenaceae&oldid=822861"